Cum poți să identifici propagandiștii lui Putin din România și oile care le dau share

DE Mihai Duță | Actualizat: 22.02.2022 - 11:52

Mesajul pe care l-a transmis Putin în momentul în care a recunoscut unilateral independența provinciilor Donețk și Lugansk, era deja prezent de câteva zile, promovat asiduu pe site-urile de socializare și de câteva personaje din România.

SHARE

Mesajul lui Putin este că Ucraina e un stat artificial care n-ar fi trebuit oricum să existe.

„O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin de la Rusia. Înainte și după al Doilea Război Mondial, Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria, iar în 1954, Hrusciov a dat Crimeea. Așa a fost formată Ucraina”, a spus Putin.

Citește și: Vladimir Putin a dat ordinul de invadare. Războiul poate începe oricând

Dar această idee, cum că Ucraina a luat părți din România și din acest motiv nu trebuie să ne intereseze ce e acolo și, mai degrabă, să fim alături de Rusia, era deja prezent în spațiul public din România. 

Citește și: Calin Georgescu: Ucraina este un stat inventat. Avem mai mult de câștigat dacă suntem cu Rusia

Acest gen de mesaj a fost promovat intens de Sputink, publicația breloc a lui Putin, dar și de personaje precum Diana Șoșoacă sau Călin Georgescu. Imediat, o turmă de troli, dar și de oi benevole au dat share fără să-și pună măcar un minut mintea la lucru. Și fără să aibă vreun moment intenția de a-și trimite copiii să trăiască în Rusia, țara pe care, brusc, au început s-o venereze.

Dacă o asculți pe Diana Șoșoacă, ai impresia că violurile și jafurile soldaților ruși făcute în a doilea război mondial în România au fost, de fapt, niște binefaceri. Iar faptul că tezaurul României se află încă în Rusia e o adevărată binecuvântare.

Nici Călin Georgescu, cel care se visează premier al României, nu atinge, probabil din prea mult patriotism, aceste subiecte. Însă și el spune că Ucraina e un stat rău, iar Rusia lui Putin e o țară care aduce pacea pe Pământ.

Pe de altă parte, sunt aduse din nou în atenție problemele comunității românilor din Ucraina, o parte dintre ele reale, de altfel. Situația este însă mult mai gravă în Transnistria. 

Este limpede că situația românilor poate fi mai degrabă rezolvată cu un stat cu o democrație funcțională precum Ucraina, decât cu Rusia autoritarului Putin. 

Dar ce mai contează aceste lucruri pentru o turmă care crede mai degrabă în conspirații mondiale, decât în lucruri evidente pentru a-și justifica propriile nerealizări?

În concluzie, dacă vreți să aflați care-s patrioții care nu vor să fie într-o alianță cu statele civilizate ale lumii, dar sunt gata să închine țara Rusiei, urmăriți postările celor care susțin aceste idei și o să găsiți acolo mesajul lui Putin înainte ca el să-l fi transmis.

Pe paginile turmei care urmează aceste personaje veți putea admira cu siguranță hărțile tunelelor energetice din Bucegi, arma cu laser a lui Ceaușescu care topea tancurile și poze de la protestele anti-mască.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te