Cui folosește vandalizarea micuței biserici de lemn din IOR

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 22.03.2021 - 18:54

Vandalizarea bisericii de lemn din parcul IOR este nu doar o barbarie, ci și un act ratat. De ce spun asta? Dacă persoana care a mâzgălit cu roz „LGBT” se aștepta ca oamenii să iasă cu furci și topoare împotriva comunității gay, i-a subestimat.

SHARE

Manipularea a prins însă foarte bine la purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române și, cum altfel, la AUR.

Dacă, în cazul AUR, nu e deloc neașteptat tonul cu care George Simion, deputat și șef al auriferilor, a ieșit să acuze „eliminarea oricăror redute ale normalității”, discurs care, până la urmă, nu iese din linia formațiunii cu accente extremiste, mult mai rușinos este comunicatul lui Vasile Bănescu, care preia narațiuni extremiste, demne de organizații ca CpF sau Frăția Ortodoxă.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. (...) Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România”, a scris Vasile Bănescu, în comunicatul pe care înțeleg că l-a șters de pe grupul de Whattsapp al jurnaliștilor acreditați la BOR.

Vandalizarea bisericii din IOR s-a petrecut la finele unei săptămâni în care conservatorii de o anumită factură s-au simțit atacați constant.

Pe fundal, pe site-urile conservatoare rulează deja de câteva săptămâni narațiunea că autoritățile au pus gând rău Paștelui ortodox, vrând să împiedice creștinii să meargă la biserică în noaptea Învierii.

Apoi, află că Octav Bjoza, cunoscut pentru admirația sa pentru legionari, este dat afară de premierul Cîțu, după un comunicat în care Bjoza minimalizează Holocaustul și susține acordarea de pensii urmașilor legionarilor.

Colac peste pupăză, întreaga presă (și ceva politicieni conservatori) aruncă în spațiul public, neverificat, știrea că Parlamentul European a pus gând rău mamelor și taților din UE. Știrea, apropo, un fake news în toată regula: e o recomandare internă pentru traducători, ceea ce înseamnă, evident, că nimeni n-are nimic de împărțit cu mamele și tații europeni. În bulele conservatoare, indignarea crește.

Desigur, aștept și eu, ca toată lumea, ancheta Poliției, dar n-aș fi surprinsă dacă vandalul care mâzgălește cu roz icoane ar fi chiar unul care se consideră creștin.

Lăudabilă este, însă, poziția părintelui prof. dr. Adrian Niculcea, ctitorul bisericii din IOR, care a povestit, chiar la ActiveNews, că Antena 3 și Rost (care-i aparține lui Claudiu Târziu, senator și celălalt cap AUR) l-au căutat să le vorbească despre „incident”.

„Adevărata „solidarizare” (în jurul Bisericii, n.r.) este venirea la slujbe, plângerea propriilor păcate și rugăciune pentru ajutor. Creștinul adevărat nu are nevoie sa fie și el remarcat de cineva; are nevoie de smerenie și dragoste. Este o regulă căreia trebuie să i se supună și preoții și chiar și episcopii, nu doar laicii. (...) Ar fi bine ca Patriarhia să-și tempereze declarațiile, pentru ca întreaga „afacere” are un singur beneficiar: AUR. Nu întâmplător, de dimineață, când de abia preoții aflaseră, ne-am trezit ...cu liderul AUR, George Simion, în curtea bisericii. Iar Prigoana, femeia aceea cunoscută în media, a declarat ca va iniția o mare manifestație antimască, anti-LGBT etc., apropos de incidentul de la biserica noastră”, a spus părintele Adrian Niculcea.

 

P.S: Sper ca Poliția să înceapă să reacționeze la toate actele de vandalism. Să reacționeze când Mișcarea Legionară își înșiră pe stradă plăcuțe și când sedii de asociații de drepturile omului (cum ar fi Accept, la finele anului trecut) sunt vandalizate.

P.P.S: Conservatorilor verzi le-o mai fi venit inima la loc când au aflat despre nominalizarea Oanei Stănciulescu la CNSAS. Regretabil, nominalizare venită chiar de la președintele Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te