Cine taie panglica dezastrului sanitar din România?

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.10.2021 - 19:32

Când sunt gata doi kilometri de drum, sau două trotuare cu borduri una peste alta, dau năvală primari, premieri, miniștri și tot felul de politruci ca să taie o panglică aproape tot atât de lungă precum lucrarea.

SHARE

Când mor șapte oameni într-un spital care ia foc, al treilea caz în mai puțin de un an, și auzi că așa ceva se poate întâmpla oricând și oriunde în țară, fără să existe vreun vinovat anume, realizezi că, de fapt, doar Dumnezeu poate să ne mai ajute.

Desigur, se vor găsi și acum vinovați din trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Într-un final, condamnați vor fi vreun electrician și vreo asistentă. 

Politicienii ne vor explica tăios că s-a ajuns prea departe și că au dispus toate măsurile ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. Președintele e îngrozit.

Și asta se va întâmpla pentru a treia oară doar în ultimele 11 luni. 

Sunt aceiași politicieni care zilele trecute se băteau pe-o inaugurare de pasaj pe centură. 

Acum n-aud pe nimeni să-și revendice vreo panglică la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, sau măcar să ne prezinte realizările în domeniul sănătății din ultimul an.

Peste câteva zile vom ajunge în vârful crizei provocate de COVID 19. Estimările arată că vom avea printre cele mai mari rate de mortalitate din Europa și chiar din lume.

În mod evident, orice s-ar face acum e prea târziu.

Lucrurile trebuiau să fie pregătite din vară, atunci când erau cazuri puține, iar toate studiile arătau că valul patru ne va lovi și pe noi. Atunci se vorbea tâmp despre miracolul românesc.

În vară, la noi nu a mai fost absolut nicio restricție și niciun fel de pregătire pentru valul patru, de parcă la conducerea țării s-ar fi aflat Șoșoacă cu dacii liberi de creier.

N-a existat niciun fel de încurajare reală a vaccinării sau vreo descurajare a nevaccinării.

Acum, după lipsa de responsabilitate a autorităților, chiar și cei vaccinați au început să aibă îndoieli. Probabil că suntem singura țară în care se întâmplă asta.

Nici măcar la 1 septembrie, când țara era clar în valul patru, n-a existat vreo preocupare  pentru a salva ce se mai putea salva.

Acum, din păcate, e prea târziu. Iar secțiile de Terapie Intensivă vor mai ceda, pentru că sunt din nou suprasolicitate.

Rămâne doar să mai văd și PSD-ul arătând cu degetul la neregulile din sistem. Nu m-ar mira să-l văd și pe Ponta, cel are promitea construirea a opt spitale regionale în 2012, să explice acum ce trebuia făcut.

Aștept cu interes și noile tăieri de panglică ale actualei coaliții aflate la guvernare. 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.