Sau celebrul procuror Ștefan de la Constanța, vătaf acolo de peste 20 de ani. Om cu investiții imobiliare pe interpuși, de care nu trece nimeni din zonă.
Sau vreo fâță cu pretenții de la DNA, cum ar fi domnișoara Alexandra Lăncrănjan, care a băltit ani de zile pe dosarul lui Dragnea. Dar, totuși, e mare vedetă din tabăra reformatoare.
Dar nu a fost să fie. La volanul acelui jeep și în conversația celebră cu cei doi polițiști de la Poliția Rurală s-a aflat fostul șef al DIICOT, adică procurorul Antimafia.
Chiar așa, domnule Horodniceanu, cine ești dumneata?
De a cărui activitate nu-mi aduc aminte de niciun fel. A fost un fel de somn la datorie.
Dar căruia i-au ieșit pe gură în nici 10 minute de discuție cele mai revoltătoare cuvinte care arată o modalitate primitivă de raportare la o funcție specifică anilor de tristă amintire de pe vremea întunecatei Rodica Stănoiu, ministra PSD a Justiției de pe vremea lui Năstase Adrian.
Au fost 10 minute de sfidare, aroganță și autosuficiență care pot să reverseze 10 ani de lupte pentru reformă a justiției.
Domnul Horodniceanu e revoltat că cei doi polițiști nu-l știu pe domnia sa. Așa că le atrage atenția celor doi polițiști care l-au oprit pentru un control de rutină că o să vorbească cu șefii lor.
Le amintește că, din cauza, pardon, datorită, conform unuia din cei doi polițiști, aceștia au 15% în plus la salariu.
Îi tot hărțuiește și îi amenință pe cei doi poate, poate or înțelege cu cine s-au pus și îl lasă în pace.
Că așa a înțeles domnia sa din cei 25 de ani de procuratură că trebuie să își exercite funcția: în interes propriu și personal indiferent că se află la volanul propriei mașini și se deplasează pe șoselele patriei, sau se află față în față cu vreun colaborator sau, mai rău, cu vreun infractor.
De fapt, răspunsul lui Horodniceanu de după apariția acestei înregistrări revoltătoare arată că nu a înțeles nimic, ba din contră ne duce mai abitir pe pista că de fapt așa e domnia sa în viața de zi cu zi.
Domnul Horodniceanu își cere scuze cu juma de gură dar imediat zice că, de fapt e victima, unei scenete și că cineva îi vrea răul domniei sale.
Fără să prezinte vreo dovadă în acest sens, procurorii ocupându-se cu prezentarea de dovezi în susținerea acuzațiilor, Horodniceanu și asociația de procurori, care i-a sărit rapid în ajutor, se dă victimă.
Dar stai la cine mai vedem noi un comportament similar? Pfff, asta e o întrebare dificilă. Păi tocmai la infractorii pe care Horodniceanu îi anchetează de 25 de ani în vasta lui activitate.
Politicienii prinși la furat din banul public sau interlopii prinși că-și hăcuiesc rivalii cu macetele au fix același timp de comportament.
Mai întâi sunt cocoși, aroganți, sfidători etc.
După care, dacă sunt dovediți de polițiști și de procurori, încep să alunece pe banana amneziei și brusc devin victime.
Atât de repede fac pasul de la agresor la victimă de zici că sunt maeștri prestidigitatori.
La fel și domnul Horodniceanu. Fie prin reacția acestuia de după apariția înregistrării , fie prin cea oficială a asociației de procurori sau cea venită prin diferite canale neoficiale.
Citește și: Premierul Ciucă, despre reforma pensiilor speciale: „Varianta asumării rămâne ultima”
Domnul Horodniceanu a ales să facă, ca mulți alți procurori, nu numai dosare penale pe care să le trimită în instanța de judecată ci să facă parte din diferite găști din justiție care se hăcuiesc pentru putere.
Dar oficial domnia sa este endependent și nu răspunde nici unei comenzi. Motiv pentru care pe diverse canale a început să curgă informația că domnul Horodniceanu ar fi fost victima unei acțiuni de șantaj și intimidare din partea celeilalte găști.
Citește și: VIDEO Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, oprit de polițiști: Dar de ce nu mă cunoașteți, oare?
Cea care nu vrea reformă, care se supune politicului și diverselor facțiuni din serviciile secrete.
Dacă prin absurd ar fi așa asta nu scuză în nici un fel comportamentul său ba din contră îl arată labil și incapabil să ducă o luptă. Adică arată că e veriga slabă.
În aceste lupte dintre diferitele facțiuni din Justiție au căzut și mulți jurnaliști.
Una e să ai ca sursă un procuror, un om din serviciile secrete etc și alta e să i te supui și să faci parte dintr-un grup care execută ordinele acestora.
Asta nu înțeleg câțiva jurnaliști care zilele acestea se războiesc cu alți ziargii dintr-o tabără adversă care ar face orice să își țină mogulul media deasupra oricărei legi deși cu toții știm că teoretic nimeni nu este mai presus de lege.
Domnul Horodniceanu are și el o mică grupare de astfel de jurnaliști pe care i-a folosit fie înaintea, fie după finalizarea unor anchete penale prin Iași.
Că doar e mare reformagiu iar, dacă ești în această tabără, mai poți îndoi vinul cu apa.
Domnule Horodniceanu singura modalitatea prin care puteți să ieșiți din toată această situație în care v-ași înfipt singur, singurel este demisia din CSM și dupa aceea din magistratură.
E loc gârlă în avocatură sau pe piața consultanței juridice.