Ce aștept de la PSD: să recupereze banii furați de Dan Voiculescu și să pună umărul la vaccinare

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.11.2021 - 15:33

Pentru că încă mai cred în Moș Crăciun și în rolul esențial al berzei în dezvoltarea familiei, am și eu două rugăminți, modeste, la prea-bunul domn Ciolacu, care ne spune toată ziua cum s-a sacrificat de dragul țării. Și nu-mi vine să cred că un asemenea lider ar putea minți!

SHARE

Desigur, glumesc: PSD nu va face nimic din aceste lucururi. Nici nu va recupera banii furați de Dan Voiculescu în dosarul ICA și nici nu va ajuta campania de vaccinare, ca să nu-și supere electoratul șoșocist. Singura rugăminte care i-ar fi insultat mai tare era să reactiveze DNA-ul, ar fi fost ca și cum le-aș fi cerut să se aresteze singuri. Dar azi sunt om bun, nu vreau să stric bucuria Partidului și, implicit, a Țării. 

Însă, PSD a pus gheara și pe Finanțe, și pe Sănătate. În subordinea Finanțelor este ANAF-ul, instituția care ar trebui să recupereze prejudiciile stabilite definitiv prin condamnări penale. În circa șapte ani, în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, statul nu a recuperat decât 8,4 milioane de euro dintr-un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro. 

Procesul de vaccinare este coordonat de colonelul Valeriu Gheorghiță, dar, în realitate, puterea sa este extrem de limitată. PSD-ul are circa 1.360 de primari și ei ar putea fi cheia relansării acestui proces. Am văzut ce minuni poate face un primar, la Colelia, în Ialomița: edilul localității, membru PSD, a umblat din poartă în poartă și a reușit să convingă 80% dintre locuitori să se vaccineze. 

De ce nu cred că PSD va recupera banii furați de Dan Voiculescu? Fiindcă liderii partidului se tem de turnătorul Felix, se tem de Antena 3 și sunt dependenți de propaganda acestui post. 

De ce nu va impulsiona vaccinarea? Fiindcă mare parte din alegătorii PSD sunt conspiraționiști anti-vacciniști și, dacă se supără, fug imediat la AUR. Rafila este ținut în vitrină, însă rădăcinile partidului sunt în electoratul pe care familia Pandele îl plimbă an de an prin pelerinaje gratuite. 

De ce am ales aceste două chestiuni, din multitudinea de probleme pe care le va avea de rezolvat viitorul Guvern? Fiindcă fără vaccinare masivă, anul 2022 va fi o catastrofă din punct de vedere economic. Fiindcă sfidarea celor care au furat masiv, au stat un an, poate doi, la pușcărie și apoi au păstrat banii furați a depășit orice limită. 

Nicolae Ciucă are, deocamdată, un ascendent moral și politic asupra PSD, dar vom vedea cât și cum va reuși să se impună. Deja se simte cum crește obrăznicia în PSD, după ce a jumulit PNL-ul de toate ministerele importante. Tot ce sper este ca Ciucă să-i zboare din Guvern, fără prea multe discuții, în momentul în care va simți că i se urcă în cap. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te