Când nu dă bani Antenei 3, domnul Florin Roman ot PNL desființează accesul la informații publice

DE Mircea Marian | Actualizat: 16.10.2020 - 13:07

De câteva săptămâni, domnul deputat Florin Roman, liderul deputaților PNL, cooperează excelent cu PSD. Inițiativele sale sunt toxice și amintesc de (aparent) răposatul USL.

SHARE

Ultima inițiativă de deputatului PNL Florin Roman, cot la cot cu o grupare pesedistă bine organizată: desființarea, de facto, a accesului la informații publice. Toți cei care vor solicita, în baza legii 544/2001, acces la informații publice vor plăti tot felul de taxe de procesare, stabilite discreționar de instituția care trebuie să răspundă. Legea 544/2001 era, oricum, aproape nefuncțională: proceduri încâlcite și lungi, nici o răspundere din partea celor care refuzau să ofere datele solicitate. Domnul Roman îi dădea lovitura de grație.

Legea accesului la informații publice, chiar dacă e puțin cunoscută de majoritatea cetățenilor, e crucială pentru a controla modul in care autoritățile cheltuie resursele publice. Emascularea ei era un nou atac la adresa luptei cu corupția. 

Citește și: Cine blochează accesul la informații publice: consilera Olguței Vasilescu, cu contracte cu Primăria

După ce a ieșit scandal, liderul deputaților PNL și-a retras, scrâșnind din dinți, semnătura de pe acest proiect. Dar e evident că îi plăcea ideea.

În ultimele săptămâni, numai pe această direcție a lucrat domnul Roman, a bunei cooperări cu PSD, în disprețul electoratului liberal:

- împreună cu liderul deputaților PSD Alfred Simonis a propus ca banii rămași necheltuiți din programul guvernamental “Șpagă pentru presă“ să nu se întoarcă la buget, ci să fie redistribuiți către beneficiari - unul din principalii beneficiari ai acestui program fiind Antena 3. 

- cu mare grijă față de politrucii de la ASF, a căror salarii uriașe sunt legendare, a propus ca acestora să li se deconteze cazarea în București și să primească diurnă.

Eu nu sunt vreun hater, să cer foștilor oengiști care acum sunt în Guvern și în PNL să își dea cu părerea despre mișeliile colegilor lor, dar acum e prea mult! E prea mult. Practic, domnul Roman reia discursul lui Dragnea despre ONG-uri, Facebook și societatea civilă, mai puțin partea despre Soros.

Dar dacă acum, în campanie, PNL vrea să defileze cu domnul Florin Roman și inițiativele sale useliste, nu sunt eu în măsură să-l opresc de la o direcție atât de corectă...

 

Comentarii


© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.