Așteptând relaxat valul patru

DE Mihai Duță | Actualizat: 28.05.2021 - 13:43

În țara asta lumea are mintea relaxată de multă vreme. Celor mai mulți nici nu le mai trece prin cap să și-o încordeze vreodată, așa că mintea lor e tot mai flască. De asta citesc cu teamă că vine o nouă relaxare.

SHARE

Eu, nefiind așa de viteaz exhibiționist precum mult relaxații care-au devenit specialiști în pandemie pe Facebook, aștept, vaccinat, să mor în toamnă, așa cum m-au amenințat niște domni și doamne cu profil de țațe foarte bine avizate.

Așadar, am motivele mele să fiu relaxat. Cum valul patru zice lumea c-ar veni prin toamnă, e numai bine. N-am de ce să mă mai tem. Dacă mor, nu particip, dar dacă vaccinul funcționează, asta e, o să fiu nevoit să trăiesc fără amenințarea COVID. Rămân doar cu amenințările țațelor care-or mai apuca momentul.

Altfel, relaxarea merge înainte și e normal să fie așa. Măsurile luate în România au fost, oricum, printre cele mai puțin dure din Europa, dar iată că rezultatele sunt peste așteptări și peste cele ale unor țări care au stat închise aproape de tot luni de zile. 

După ce se relaxează de 2.000 de ani, românii se vor mai relaxa, încă o dată, de la 1 iunie. E o zi simbolică, pentru că, din păcate, mulți au încă minte de copil.

Dacă aș spune că m-am gândit la Viorica Dăncilă fără nicio legătură cu Ziua Copilului aș minți. 

Așa că mă gândesc la relaxarea totală de la BNR și la momentul în care o să apară mileul pe masa lui Mugur Isărescu sau, mă rog, Manole, așa cum îl știu intimii securiști superiori. 

Un mileu la BNR. Ce poate să simbolizeze mai mult relaxarea? 

Mi-e și un pic teamă că după atâta relache n-o să ne mai revenim prea curând.

Pe de altă parte, relaxarea asta e o veste tristă pentru alde Șoșoacă, videochat-istele nemângăiate, doctorițele minune pe milioane de arginți, vânzătorii de medicamente pentru câini și alte jivine.

Sper să nu ne oblige doamna Șoșoacă să purtăm acum mască pe stradă, doar pentru că Guvernul a zis că nu mai e nevoie. 

Adică să nu facă așa cum a făcut cu moaștele de care își bătea joc, apoi a sărit să le apere.

Așa că nu pot decât să vă urez încă o relaxare plăcută și să ne vedem cu bine în toamnă, la valul patru. 

Până atunci, aveți grijă să nu vă relaxați de tot. 

 

 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.