10 milioane de euro de la buget pentru CSM București în orașul fără o sală de sport performantă

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.02.2020 - 14:45

O știre publicată azi de ziarele de sport readuce în discuție managementul pe care Gabriela Firea (primar) și Gabriela Szabo (președintele clubului) îl impun la Clubul Sportiv Municipal București. Și în special la echipa de handbal feminin.

SHARE

Managementul sportiv de la CSM București (handbal feminin) are la bază aducerea de superstaruri mondiale pe salarii colosale. Se pompeză bani pentru a dovedi că Bucureștiul excelează măcar într-un domeniu, handbalul feminin în cazul de față. Altfel, Bucureștiul se află pe ultimele locuri în ceea ce privește calitatea vieții sau poluarea din Europa.

Revenind la știrea de azi, ea spune că CSM București a achiziționat o altă supervedetă a handbalului mondial. Siraba Dembele, căpitanul echipei Franţei, va evolua la CSM Bucureşti din vară. Sportiva are un tilu european, în 2018 şi un titlu mondial, în 2017. În cariera ei, Dembele a mai jucat la Randers (Danemarca), 2012-2013, la Vardar Skopje (Macedonia), 2013-2016, şi la Rostov (Rusia), 2016-2018.

Bugetul CSM București este de 45 milioane de lei din care 43 de milioane de lei (aproape 10 milioane de euro) sunt subvenție de la Primăria București sau din banii bucureștenilor.

Cei mai mulți bani 3-4 milioane de euro, pe an, sunt alocați echipei feminine de handbal care își permite, iată, să mai achiziționeze o campioană mondială.

Pentru orice ban public, se pune întrebarea dacă este cheltuit cu folos.

În paralel cu acest efort de a plăti salariile din handbal, infrastructura sportivă din București este la pământ. Capitala nu are o sală polivalentă modernă promisă și de Oprescu și de Firea. Sala Polivalentă de la Cluj s-a construit cu bugetul pe doi ai CSM București. E ca și cum Bayern Munchen sau Liverpool nu ar avea un stadion propriu.

La fel, patinoarul Flamaropol, promis de aceiași lideri locali, a fost abandonat.

Aducerea unor superjucătoare plătite din bani publici nu garantează succesul.

O știre apărută în mai 2019 spune că CSM București, clubul patronat de Primăria Capitalei, a reușit contraperformanța de a nu cuceri niciun titlu de campioană la sporturile de echipă. Echipa de handbal feminin CSM București, care aduce campioane mondiale plătite cu salarii de peste 10.000 de euro pe lună (Cristina Neagu primește 18.000 euro pe lună), nu este nici măcar campioană națională.

În Liga Campionilor, Gyor domină competiția de un cincinal.

Se poate argumenta că pe lângă celelalte prostii - concerte și sindrofii - pe care aruncă primăria bani, este de preferat să plătești salariile unor vedete de la CSM București.

Dar, pentru un tablou complet puneți în balanță faptul că orașul nu deține o sală polivalentă sau un patinoar performant. Și că micșorând bugetul CSM București s-ar putea amenaja zeci locuri pentru practicarea fotbalului, tenisului sau handbalului de către bucureșteni.

  

  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te