VIDEO Judecătoarea Camelia Bogdan: Mi-e milă de Ciuvică. Voiculescu îl finanțează ilegal pe Gâdea

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 30.10.2020 - 23:35
Dan Voiculescu continuă să spele banii Securității, susține judecătoarea Camelia Bogdan

Camelia Bogdan, judecătoarea exclusă de două ori din magistratură pentru că l-a condamnat la închisoare pe Dan Voiculescu, a obținut o victorie importantă la CEDO. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că magistratul nu a avut parte de judecată echitabilă.

SHARE

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că magistratul nu a avut parte de o judecată echitabilă în România, când a fost exclusă prima dată din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii, și i s-a încălcat dreptul de acces la o instanță, pentru a contesta decizia CSM.

Citește și: Judecătoarea Camelia Bogdan, hărțuită de Dan Voiculescu, a câștigat la CEDO împotriva României

La scurt timp după ce hotărârea CEDO a devenit publică, Mugur Ciuvică a ieșit public și a susținut că judecătoarea care l-a condamnat la închisoare pe Dan Voiculescu minte în legătură cu succesul de la Strasbourg. 

Mugur Ciuvică a ales, însă, din hotărârea judecătorilor europeni doar acele cereri ale Cameliei Bogdan care au fost respinse, ignorând complet fondul deciziei CEDO, care confirmă nedreptatea la care a fost supusă judecătoare.

 

„Nu mă surprinde. Domnul Mugur Ciuvică este un instrument, nu are pregătire jurnalistică de specialitate, este personajul care în anul 2000 dădea un interviu domnului Răzvan Savaliuc (parte din rețeaua Voiculescu - n.r.) despre fondurile Crescent și despre implicarea lui Dan Voiculescu în spălarea banilor fostei Securități.

Acum este un instrument al domnului Dan Voiculescu. Acești oameni nici nu merită luați în considerare, sincer, îmi provoacă milă”, a replicat Camelia Bogdan în cadrul emisiunii Newsweek LIVE, când a fost întrebată despre reacția invitatului permanent din emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Judecătoarea a menționat că, în mod normal, Dan Voiculescu nu ar fi trebuit să poată finanța pe cei care astăzi o atacă, dacă legea s-ar aplica cu adevărat în România. 

Citește și: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securități fără să fie deranjat”

„Problema este ce face Dan Voiculescu din banii Crescent, banii poporului român, care se cuvin aduși bugetului de stat.

Prin fundația lui Dan Voiculescu, care controlează 90% din Crescent Commercial&Maritime LTD, am văzut că li se furnizează chiar și sedii procesuale angajaților domnului Dan Voiculescu. Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Mircea Badea.

Trebuie investigată această modalitate de finanțare direct din Crescent ai acestor angajați ai trustului lui Dan Voiculescu, deoarece spălarea autonomă a fondurilor fostei Securități nu a fost investigată niciodată de autorități”, a avertizat Camelia Bogdan.

Judecătoarea a menționat că spălarea banilor se bucură de un regim internațional de protecție. Iar, în cazul lui Dan Voiculescu, această infracțiune nu s-a prescris, deoarece continuă și în prezent.

Citește și Judecătoarea Camelia Bogdan: Cred că Dan Voiculescu este doar un instrument al răzbunării Mafiei

„Dacă nu aplică și nu există climatul de respectare a legii, există sancțiuni internaționale. Dar vedem că statul român i-a returnat lui Dan Voiculescu produsul direct al infracțiunii de la Gârlei 1B (fostul sediu al trustului Intact), în condițiile în care Dan Voiculescu nu a adus la stat prejudiciul de 100 de milioane de euro produs direct și indirect.

Cât timp acest prejudiciu nu este recuperat, domnul Dan Voiculescu nu are voie să facă nici o cheltuială. Sunt principii de drept, este contrar ordinii de drept. Este lovită de nulitate absolută orice tranzacție ar face Dan Voiculescu.

Nu ai voie să investești produsul infracțiunii, atât timp cât nu îți plătești prejudiciul către stat.

În SUA, pe această doctrină a banilor murdari, domnul Dan Voiculescu ar fi fost din nou la închisoare.

Dar la noi este acest climat de disoluție a tot ceea ce ține în aplicarea legii”, a precizat Camelia Bogdan în cadrul emisiunii Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te