USR a pierdut un proces împotriva Gabrielei Firea

DE Adelina Sahlean | 06.12.2019 - 12:52

USR a pierdut procesul intentat în 2017 primarului general Gabriela Firea, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

SHARE

Gabriela Firea fusese chemată în instanţă în iunie 2017 de către reclamanţii Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria, Gâdiuță Alexandru Valeriu şi Uniunea Salvați România (USR), pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine, prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase. Pentru aceast fapt, reprezentantii USR solicitau şi daune morale în valoare totală de 500.000 lei.

„Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”, a declarat Firea, potrivit Digi24.

Instanța a stabilit că „declaraţiile formulate în mass-media de către primarul Capitalei în contextul incidentului din data de 08.06.2017, când un grup de persoane a pătruns prin violență în sediul Primăriei Municipiului București și ulterior în sala unde avea loc ședința Consiliului General al Municipiului București, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea”.

PMB menționează că instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Incidentul la care face referire Primăria Capitalei a avut loc în vara anului 2017, când mai multe persoane s-au îmbrâncit cu jandarmii la intrarea în sala de ședințe, deoarece erau nemulțumite că nu au fost lăsatesă intre în sala de ședințe a Consiliului General.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -