Într-un document (vezi facsimil) intrat în posesia Newsweek România scrie negru pe alb că col. Paraschiv a fost schimbat din funcția ocupată în cadrul Direcției de Contrainformații și Securitate Militară (DCiSM) ca urmare a propunerii făcute de șeful său direct, Gheorghe Mihai, în prezent viceamiral (3 stele)...o zi mai târziu.
Cu alte cuvinte, gen. Marian Hăpău, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA), a semnat ordinul de mazilire a col. Doru Paraschiv, fără să mai aștepte propunerea oficială făcută de șeful direct al acestuia.
Concret, în ordinul D.G.P. 115 din 26 iulie 2013, ce poartă semnătura gen. Marian Hăpău, se precizează că ”pe data de 25.07.2013, colonelului Paraschiv Valentin Doru (...) îi încetează împuternicirea pentru a îndeplini atribuțiile fucției de șef al biroului 2 din secția a 3-a a serviciului 3 al oficiului 1 la locțiitorul pentru contrainformații din aceeași direcție.” (vezi facsimil)
În același ordin scrie negru pe alb că decizia se bazează pe propunerea șefului DCiSM (șeful direct al col. Doru Paraschiv și subaltern al gen. Marian Hăpău- n. red.) prezentată în raportul P.S. 516 din...26.07.2013 (vezi facsimil).
Mai mult, Ordinul nr. DGP 115 a fost înregistrat de Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) la o dată modificată cu stiloul, astfel că nu este foarte clar dacă înregistrarea s-a făcut în data de 25.07.2013 sau de 26.07.2013.
Mai mult, și numărul de înregistrare este corectat cu stiloul (vezi facsimil)
Context: Col. (r) Doru Paraschiv se chinuie de șase ani să pună capăt în justiție abuzurilor săvârșite împotriva sa, orchestrate de șeful serviciului secret al Armatei, gen. Marian Hăpău.
Citește și: Seful serviciului secret al Armatei joacă în piesa „Un ordin pierdut” | CAZUL PARASCHIV
Col. Paraschiv a fost acuzat de superiorul său, gen. Marian Hăpău, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), la acea vreme fidel al lui Gabriel Oprea, de ”facilitarea scurgerii de informații clasificate”, infracțiune care nu este prevăută de legile din domeniul protecției informațiilor clasificate.
Trecerea în rezervă s-a făcut fără ca acest presupus incident de securitate să fie anchetat și fără ca colonelului Paraschiv să i se aducă oficial la cunoștință acuzațiile aduse.
Procurorii DIICOT au stabilit că infracțiunea că ar fi sustras și furnizat către terți informații secrete ale Armatei Române, invocată drept motiv al trecerii în rezervă, nu există. În aceste condiții, Ordinul de trecere în rezervă MDGP 7/ 24.01.2014 ar trebui anulat.