Noi informații ies la iveală în dosarul Nordis unde soții Laura Vicol și Vladimir Ciorbă au fost reținuți și duși cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul București. Alături de ei, alte 9 persoane au fost reținute.
Sunt acuzații de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.
Laura Vicol a fost aleasă deputat PSD în anul 2020. Ulterior, ea a ajuns președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, o poziție extrem de influentă.
Sechestru asupra a peste 200 de case și apartamente din dosarul Nordis. Ce a anunțat DIICOT
În același timp, soțul ei Vladimir Ciorbă dezvolta proiectul imobiliar Nordis, care - aflăm de la DIICOT - a adus un prejudiciu de 195.000.000 euro. Ancheta vizează 40 de persoane fizice și 32 de firme implicate în mecanismul financiar suspect.
În 2020 când Laura Vicol a fost împinsă spre funcția de președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, PSD a prezentat-o drept o juristă foarte bună.
Citește și: 11 rețineri în mega dosarul Nordis, inclusiv Laura Vicol și Vladimir Ciorbă. Acuzații grave
Un lucru neadevărat. Laura Vicol a reușit să câștige din avocatură, în întreg anul 2019, suma de 108.000 de lei, adică 9.000 de lei pe lună.
„În cadrul activităților de urmărire penală efectuate în cauza privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura sechestrului asigurător asupra a 201 imobile (apartamente și case), 5 spații comerciale, 22 de terenuri, 11 autoturisme, părți sociale și acțiuni.
De asemenea, au fost blocate un număr de 48 de conturi bancare deschise pe numele unor persoane fizice și juridice.
BREAKING Laura Vicol și Vladimir Ciorbă, reținuți în dosarul Nordis. Procurorii fac acuzații grave
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.