VIDEO A apărut un nou candidat pentru șefia DNA. E lăudat de Antena 3

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.08.2018 - 17:50

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA. Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit Agerpres.

SHARE

Tănase a mai candidat la șefia DNA și în 2012, aceasta bucurându-se de articole extrem de elogioase din partea luju.ro și Antena 3, cunoscute pentru poziția lor contra DNA.

Un interviu pe care aceasta l-a dat lui Mihai Gâdea și Mircea Badea (vezi video aici), postul de televiziune a titrat „Un procuror incoruptibil rupe tăcerea”. În emisiune, Paula Tănase și-a cerut scuze față de „victiele erorilor judiciare”.
Numele procurorului apare într-o serie de articole publicate pe luju.ro, cu titluri precum „Magistrații onești vor răspundere”. Într-unul dintre acestea, se spune că „procurorul Paula Tănase a devenit ținta sistemului ticăloșit din Ministerul Public”, notează Hotnews.

Citește și: Postul de conducere al DNA rămâne în continuare vacant. Tudorel Toader a refuzat candidaturile

Ce spunea Paula Tănase în decembrie 2017 : ”Ministrul Justiţiei a făcut primul pas, într-o reformă absolut necesară care ne priveşte şi care are efecte asupra întregii societăţi. Cred că nu e târziu pentru că toţi colegii practicieni ai dreptului, avocaţi, jurnalişti specializaţi, exponenţi ai societăţii civile, neîncolonaţi, cu curaj şi bună-credinţă să-şi spună opiniile în speranţa că poate cel puţin o parte dintre ele pot deveni amendamente. Cei care îşi cunosc şi respecta profesia, nu au motive de îngrijorare vis-a-vis de o schimbare atât de necesară.”

Paula Tănase. Foto: Antena3Paula Tănase a absolvit, în 1996, Facultatea de Drept de la Iași, al cărei rector este Tudorel Toader. MInistrul justiției a fost, începând cu 1990, pe rând, asistent, lector, conferențiar și profesor universitar acolo.
Ce declara Tănase în 2012, când a candidat prima oară la șefia DNA : „Toate dosarele au fost importante. În cei 16 ani de activitate nu am avut nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse. Pot să vă spun că am avut perioade în care am soluţionat peste 1.000 de dosare, cu stoc zero de la o săptămână la alta. Asta nu poate fi decât o dovadă de abnegaţie şi pasiune pentru meserie”, a precizat procuroarea. Procuroarea din Galați este vicepreședinte al Asociației Magistraților din România.

Citește și: Cine sunt cei patru candidați la șefia DNA

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.