Primarul Iașiului, Mihai Chirica, audiat de DIICOT pentru un imobil construit în locul unei pensiuni

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.12.2021 - 16:35
Primarul Iașiului, Mihai Chirica, audiat de DIICOT pentru un imobil construit în locul unei pensiuni. / Foto: digi24.ro
Primarul Iașiului, Mihai Chirica, audiat de DIICOT pentru un imobil construit în locul unei pensiuni. / Foto: digi24.ro

Primarul Mihai Chirica a fost audiat de procurorii DIICOT Iaşi, într-un dosar care vizează construirea unui imobil de locuinţe pe strada Sărărie, din Copou, pe un teren pe care ar fi trebuit să fie ridicată o pensiune.

SHARE

"Am dat o declaraţie cu privire la aplicarea Legii 140 din 2014, în care eu mi-am declinat calitatea de autoritate. Această lege spune că primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene, primarul general al Capitalei, nu semnează pentru conţinut, ci doar în calitate de autoritate. Legea ar fi trebuit să fie cunoscută.

Elementele de nelegalitate sunt în sarcina Consiliului Local, respectiv de secretara Consiliului Local, în funcţie, cea care de altfel a validat legalitatea tuturor documentelor", a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și: Funcționarul minune: Dragoș Bănescu, secretar la Finanțe, Sport, Economie, Justiție și iar la Muncă

Dosar de înşelăciune, cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi

În luna aprilie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT la acea vreme, descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

 Citește și: Petronel Corduneanu, lăsat liber după ce i-a dat doi pumni Diamantului Roz, soția lui Beleaua

Conform sursei citate, în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primăriei Iaşi, pe care au construit un bloc de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un teren aflat în zona centrală a municipiului Iaşi, care ar fi fost cedat de administraţia locală familiei Asimionesei, cu obligaţia construirii unei clădiri - pensiune şi sediu de birouri. Familia Asimionesei, care deţine publicaţia "Bună Ziua Iaşi", ar fi construit însă pe acel teren un bloc de locuinţe.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te