Percheziții la două spitale din București și ASSMB. Ce caută anchetatorii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.12.2023 - 11:59
Spitalul Colțea din București Foto: assmb.ro- rol ilustrativ

Sunt percheziții la două spitale mari din București. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de corupție.

SHARE

Procurorii au suspiciuni de corupție la Spitalul Colțea și Sf. Luca. Se caută documente și la Administrația Spitalelor din București. 

De altfel, ASSMB a mai fost verificată de DNA, recent, de procurorii anticorupție. 

UPDATE.11.00 Ancheta vizează derularea unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

Percheziții la două spitale din București. Ce caută anchetatorii

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

În ceea ce privesc descinderile recente de la ASSMB, fostul director adjunct,Cristian Plută, a fost trimis în judecată de DNA pentru acuzați ide corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Cristian Plută, la data faptelor director general, respectiv director adjunct al ASSMB, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (trei fapte) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar şi a unei alte persoane, pentru instigare la luare de mită, dare de mită, complicitate la luare de mită şi complicitate la permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, în faţa judecătorilor vor ajunge, sub control judiciar, şi Cristian Ion, la data faptei consilier al directorului general al ASSMB, pentru complicitate la permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Procurorii anticorupţie informează că, anterior, au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu George-Mirel Cristescu, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Colentina din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi delapidare şi cu administratorul unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te