Percheziții DNA la domiciliul rectorului Academiei de Poliție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.05.2019 - 13:19
Adrian Iacob este rectorul Academiei de Poliţie din 2018. A fost numit de ministrul Carmen Dan. Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Procurorii DNA efectuează, joi, mai multe percheziții, în dosarul privind amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, la domiciliul rectorului și al prorectorului Academiei de Poliție, dar și la locuințele mai multor ofițeri.

SHARE

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au plasat sub control judiciar în luna aprilie pe ofiţerul de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, cel care ar fi ameninţat-o pe jurnalista Emilia Şercan, potrivit Mediafax.

Potrivit ordonanţei procurorilor, în data de 15 aprilie, ofiţerul de la Academia de Poliţie ar fi transmis jurnalistei Emilia Şercan, pe numărul personal, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze activitatea de investigare a modului în care mai multe persoane din cadrul şcolii doctorale a Academiei de Poliţie A.I. Cuza, au obţinut titlul de doctor.

Rectorul Academiei de Poliţie, unde ar trebui să înveți să nu furi, acuzat de furt în teza de doctor

Rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza" din București, Adrian Iacob, a plagiat aproximativ 70% din teza de doctorat susținută în 2007 la instituția pe care azi o conduce, potrivit jurnalistei Emilia Șercan.

Adrian Iacob este profesor și rector al Academiei de Poliție, are gradul de chestor de poliție, este membru titular al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și, nu în cele din urmă, este vicepreședinte al Comisiei de Științe Militare, Informații și Ordine Publică din CNATDCU – organismul abilitat, printre altele, să verifice sesizările de plagiat în tezele de doctorat. El deține simultan poate cele mai multe titulaturi oficiale întâlnite la o persoană din învățământul universitar militar.

Lucrarea care i-a adus lui Adrian Iacob titlul științific de doctor în Ordine publică și Siguranță națională − și care i-a dat, deci, posibilitatea să urce în ierarhia Academiei − este o înșiruire de paragrafe, pasaje sau pagini copiate din alți autori, potrivit jurnalistei Emilia Șercan.

Coordonator de doctorat i-a fost profesorul Costică Voicu, care în 2007 deţinea funcția pe care o ocupă azi Adrian Iacob: rector al Academiei de Poliție.

Citește mai multe detalii aici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -