Mafia imobiliară. Funcţionară la Impozite şi Taxe sector 1 semnala imobile nelocuite

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.07.2020 - 20:05

O fostă funcţionară de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale din Sectorul 1, un fost agent de poliţie de la Secţia 12 din Bucureşti şi alte trei persoane au fost trimise în judecată de DNA, ca făcând parte dintr-o rețea de infracțiuni imobiliare.

SHARE

A fost trimisă în judecată, în stare de libertate, inculpata Maria-Mihaela Ianculescu, la data faptelor funcţionar la Direcţia Impozite şi Taxe Locale (D.I.T.L.) Sector 1, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu comis în formă continuată, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice comisă în formă continuată, accesul ilegal la un sistem informatic. 

 

Alți inculpați în dosar sunt Florin-Marius Spătaru, la data faptelor agent de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. - Secţia 12 Poliţie, pentru  luare de mită, fals intelectual şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, o persoană fizică - pentru constituirea unui grup infracţional organizat, uz de fals comis în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual comisă în formă continuată, şi o altă persoană fizică, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale comis în formă continuată, falsificarea de instrumente oficiale comisă în formă continuată.

În rechizitoriu procurorii arată că, în perioada 2018-2019, cei trei inculpaţi persoane fizice ar fi constituit o grupare cu scopul săvârşirii unor infracţiuni comise în contextul unor “presupuse tranzacţii imobiliare”, grup la care au aderat mai multe persoane. 

„Ca şi modalitate de comitere a infracţiunilor, inculpaţii ar fi identificat imobile nelocuite, nerevendicate ori care se aflau în proprietatea privată a statului, a primăriei municipiului Bucureşti sau a primăriilor de sector, iar pentru dobândirea nelegală a acestora ar fi întocmit documente false, respectiv contracte de închiriere, contracte de vânzare-cumpărare, procese-verbale de predare-primire locuinţă, fişe de calcul, chitanţe de plată, ordine de prefect, titluri de proprietate, în numele AFI şi al Instituţiei Prefectului.

Ulterior, ar fi fost identificate persoanele dornice să intre în posesia acestor locuinţe la preţuri modice, de la care s-au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 1.500 euro şi 28.000 euro. În schimb, a susţinut că ar putea interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 şi alţi funcţionari cu atribuţii legate de aprobarea şi eliberarea de documente privitoare la imobile administrate de instituţiile menţionate şi că îi poate determina să întocmească actele necesare dobândirii dreptului de proprietate asupra acelor imobile”, susţine DNA.

Administraţia Fondului Imobiliar, cu privire la imobilele administrate de către această instituţie, a comunicat organelor de urmărire penală că se constituie parte civilă în procesul penal.

De asemenea, patru persoane s-au constituit parte civilă cu diferite sume de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te