Ludovic Orban, la DIICOT, în dosarul în care Dăncilă este acuzată de înaltă trădare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.07.2018 - 14:08
Foto Inquam Photo/Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a venit marți la DIICOT pentru a da declaraţii în fața procurorilor în legătură cu plângerea pe care depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

SHARE

Liberalul șef a precizat că a fost invitat de către procurorul de caz şi a menţionat că plângerea sa nu are legătură cu fondul deciziei, respectiv mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, ci cu modul în care a fost luată decizia. 

„Am fost citat de procurorul DIICOT care a început urmărirea penală în rem pentru cercetarea faptelor şi, evident, voi comunica toate informaţiile pe care le cunosc legat de subiectul în cauză. Sesizarea mea se referă la posibilitatea comiterii a patru infracţiuni posibile: uzurparea funcţiei, difuzarea de informaţii cu caracter secret, de prezentare cu rea-credinţă de informaţii inexacte către preşedintele României atunci când se comit fapte care afectează interesele statului şi a patra infracţiune înaltă trădare”, a declarat Ludovic Orban, marţi, la intrarea în sediul DIICOT, potrivit News.ro.

Liderul PNL a precizat că va pune la dispoziţia procurorului informaţiile pe care le cunoaşte „din media, din surse deschise, urmând ca procuroul să efectueze cercetarea”. „Sesizarea mea nu se referă la fondul deciziei, ci la modul în care a fost luată această decizie. La modul în care Liviu Dragnea şi Vasilica Viorica Dăncilă au acţionat, încălcând prevederi ale Constituţiei şi prevederi ale legilor în vigoare”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a depus, pe 17 mai, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru „înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.