Kovesi, procuror la Serviciul de control din cadrul Parchetului General

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.07.2018 - 20:32
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmând să se ocupe în continuare de combaterea corupției.

SHARE

UPDATE: Decizia a fost luată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, care a dispus delegarea fostei șefe DNA  în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Consiliul Superior al Magistraturii hotărâse, miercuri dimineață, ca ea să fie trimisă înapoi la DIICOT Sibiu.
Informațiile au fost transmise printr-un comunicat de presă eliberat miercuri de  biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului General.
Potrivit comunicatului, Laura Codruța Kovesi  va avea atribuții ”privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet”, dată fiind experiența profesională a acesteia ”dobândită până în prezent”.
Kovesi urmează să înceapă activitatea în cadrul Parchetului la data de 11 iulie 2018.
________________________________________________
Procurorii au discutat miercuri, începând cu ora 10:00, cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea în calitate de procuror.  Înainte de începerea ședinței, Augustin Lazăr, procurorul general al României, a negat că fosta șefă DNA va fi numită consilier la Parchetul General pe motiv că "cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare sunt speculații din media", potrivit Hotnews.

Decizia vine după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a emis luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -