Jurnalistul Cornel Nistorescu, obligat să despăgubească federația condusă de Iohannis

DE Bianca Iosef | 18.06.2020 - 14:37
Cornel Nistorescu

Jurnalistul Cornel Nistorescu și economistul Radu Golban au fost obligați de instanța de judecată să plătească 25.000 de lei către Forumul Democrat al Gemanilor din România.

SHARE

Cei doi au fost condamnați de Tribunalul București pentru articolele denigratoare pe care le-au publicat în 2017, în ziarul Cotidianul și în care afirmau că Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), condus în trecut de Klaus Iohannis, ar fi continuatorul ideologic al unei organizații naziste.

Judecătorii le-au impus lui Cornel Nistor și Radu Golban să publice hotărârea dispoziției judecătorești, cu aceleași caractere folosite în articolele denigratoare, pe prima pagină a ziarului ,,Cotidianul” în trei numere consecutive.

De asemenea, cei doi trebuie să achite toate cheltuielile pentru publicații, dar și daunele către FDGR în valoare de 25.000 lei, împreună cu cheltuieli de judecată.

Cornel Nistorescu și Radu Golban au scrid în 2017 o serie de articole în care susțineau că FDGR este continuatorul ideologic al organizaţiei naziste Grupul Etnic German.

Miza celor doi era să lovească în președintele Klaus Iohannis, care a condus forumul între 2002 și 2013, obținând patru mandate de primar al Sibiului pe de listele acestei organizații.

„Au fost insinuate și idei precum cea în care Grupul Etnic German beneficiază, în urma unui proces ilegal, de retrocedare de bunuri în valoare de miliarde de euro pentru care statul român ar plăti sume foarte mari pentru chiriile instituților acestora”, se arată în decizia instanței.

Radu Golban este un economist român din Elveția, care a intrat în atenția publică când a susținut că a descoperit o datorie istorică a Germaniei către România de 19 miliarde de euro.

Anterior, și fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost obligat de Judecătoria Slatina să plătească daune morale către FDGR, în valoare de 20.000 euro, după ce a publicat pe Facebook, în 2018, o postare în care denigra Grupul Etnic German din România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -