Ambasadorul României în SUA, George Maior, audiat la DNA, într-un dosar de corupţie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.09.2019 - 16:58

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, acum ambasador în SUA, George Maior, este audiat la Direcția Națională Anticorupție în calitate de martor în dosarul Broidy – vizita lui Dragnea în această țară.

SHARE

La finalul anului trecut, fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, afirma că are informaţii potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când a participat, în 2017, la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA.

În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu şi Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea şi pe fostul premier  la ceremonia de învestire a noului președinte al SUA, din ianuarie 2017.

Citește și Procurorii americani îi anchetează pe donatorii lui Trump. Dragnea a participat la învestire

La vremea respectivă, fostul șef SRI, George Maior, era deja ambasador al României în Statele Unite. Nu e clar însă dacă acesta avut sau nu vreo implicare în organizarea vizitei.

Un mare juriu federal din New York îl investighează pe Elliott Broidy, cel mai mare fundraiser republican, examinând dacă și-a folosit poziția de vicepreședinte al comisiei de învestire a președintelui Donald Trump pentru a încheia afaceri cu lideri străini, potrivit documentelor obținute de The Associated Press și citate de Huffington Post, publicate pe 8 iuilie, potrivit G4media

Citește și Dragnea în presa americană. Numele lui, tot mai vehiculat în ancheta inaugurării lui Trump

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice.

Aceste beneficii se referă la invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump, inclusiv cea pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.