Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean prins că a luat 4.000 euro mită

DE Bianca Iosef | Actualizat: 06.07.2022 - 15:55
Sediu DNA -/ Foto: Facebook

Fostul şef al Poliţiei Judeţene Călăraşi, Marian Iorga, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

SHARE

Poliţistul este suspectat că ar fi primit un ceas de lux de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta pe acesta să primească o soluţie favorabilă la o sesizare pe care o depusese, dar şi că a pretins unor oameni de afaceri să cumpere la suprapreţ nişte autoturisme pe care el voia să le vândă.

Citește și: Viorel Hrebenciuc, eliberat condiţionat, la mai puţin de un an de la condamnarea defintivă

Potrivit rechizitoriului DNA, faptele penale de care fostul şef al IPJ Călăraşi este acuzat datează din perioada anilor 2017-2018. 

„La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior. În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeaşi calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziţionarea, la preţuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziţioneze. În schimbul acestor «servicii», inculpatul le-ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra unor subordonaţi care aveau în lucru cauze penale sau petiţii ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceştia să le soluţioneze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu” informează DNA într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Citește și: BNR a crescut rata dobânzii de politică monetară la 4,75% pe an, de la 3,75% pe an

Anchetatorii au stabilit că în urma unei vânzări în condiţiile descrie în rechizitoriu, poliţistul ar fi obţinut suma totală de 4.000 euro.

Dosarul va fi judecat la Tribunal Călăraşi procurorii solicitând instanţei să menţină măsuri asigurătorii pe care le-au dispus asupra bunurilor lui Marian Iorga, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.