Baronul PSD fugar, Ionel Arsene, poate fi tratat de labilitate psihică și în pușcăriile din România

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.12.2023 - 16:04
Baronul PSD fugar Ionel Arsene poate fi tratat de labilitate psihică și în pușcăriile din România - Foto: Newsweek România
Baronul PSD fugar Ionel Arsene poate fi tratat de labilitate psihică și în pușcăriile din România - Foto: captură video

Baronul PSD fugar, Ionel Arsene, poate fi tratat de labilitate psihică și în pușcăriile din România, a dat asigurări ministrul Justiției, Alina Gorghiu, răspunzând la o întrebare, într-o conferință de presă.

SHARE

„Cu privire la fugarul condamnat, Ionel Arsene, procedura este în curs. Se lucrează la acea expertiză, se va da un nou termen. În momentul în care există vreo schimbare, voi informa opinia publică din România, însă soluția pe care instanța italiană a dat-o este de predare a lui Ionel Arsene în România.

Din pricina unor motive medicale – labilitate psihică, depresie - pe care le-a invocat fugarul împreună cu echipa sa de avocați, instanța a decis să analizeze această situație medicală și dacă situația medicală invocată ar putea să-i afecteze viața în sistemul penitenciar”, a afirmat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Citește și: Ionel Arsene susţine că nu poate fi extrădat. Ar avea probleme neurologice şi se poate sinucide

Baronul PSD fugar, Ionel Arsene, poate fi tratat de labilitate psihică și în pușcăriile din România

„Sistemul de spitale penitenciare din România prestează pentru absolut orice tip de boală, inclusiv pentru genul acesta de situație, dar aici o să-l rog pe domnul Halchin să vă dea detalii, pentru că ANP este solicitată să dea detalii, în orice situație, de instanța unde fuge din România o persoană condamnată. Aceste detalii pot consta în condițiile din penitenciare, respectiv unde va sta persoana respectivă, cum va fi cazată, unde are locul să se plimbe, câți metri are, unde are chiuveta, unde are patul. Dar sunt instanțe care ne cer detalii cu privire la condițiile din spital, unde poate fi tratat deținutul dacă este întors în România.

Citește și: Baronii PSD Buzatu și Arsene i-au „condamnat” pe 50% din locuitorii a două județe să lucreze la câmp

Explicațiile ministrului Justiției cu privire la condițiile din pușcăriile din România au fost confirmate de directorul Administrației penitenciarelor din Romania (AEP), Dan Halchin.

„Sigur că în sistemul penitenciar românesc există capacitatea de a trata boli psihice, de a le ține sub control, de a le gestiona într-o așa manieră astfel încât persoana privată de libertate să resimtă cât mai puțin presiunile inerente privării de libertate”, a declarat Dan Halchin.

Baronul PSD, Ionel Arsene, ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț în momentul în care a fost condamnat la 6 ani şi opt luni de închisoare.

Citește și: Arsene, afaceri în Italia alături de cumătru. În România i-a dat contracte grase din bani publici

El a fugit în Italia, precum mulți alți infractori celebri din România, și a apelat la toate tertipurile pentru a pune bețe în roate extrădării sale în România. 

 În prezent, magistrații din Italia analizează dacă Ionel Arsene are probleme psihice, după ce avocații acestuia au transmis că inculpatul ar suferi de patologii grave, inclusiv de natură neuropsihiatrică, neputând fi astfel extrădat în România în viziunea acestora.

Mai exact, afecțiunea lui Arsene ar fi „tulburare depresivă severă”, existând un „risc foarte mare” să se sinucidă dacă ar fi adus într-un penitenciar din România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te