Bărbatul care a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan, condamnat la un an de închisoare

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.12.2019 - 16:21
Jurnalista Emilia Șercan/Foto: Mediafax

Tribunalul București l-a condamnat, în primă instanță pe Bărbulescu Adrian, bărbatul care a amenințat-o pe Emilia Șercan, la un an de închisoare cu amânarea executării.

SHARE

Decizia a fost dată în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel București.

„Admite acordul de recunoastere. Stabileste inculpatului Barbulescu Gheorghe Adrian pedeapsa de 1 an inchisoare. In baza art.83 cod penal amana executarea pe un termen de supraveghere de 2 ani. In baza art.486 alin.2 cpp lasa nesolutionata actiunea civila . Ia act ca pentru solutionarea actiunii civile form de partea civila sercan emilia a fost investita Curtea de Apel București – Cu drept de apel”, potrivit minutei.

Într-un alt proces, sunt judecați fostul rector și fostul protector ai Academiei de Poliție, acuzați că l-au instigat pe Bărbulescu să o amenințe pe jurnalistă pentru a înceta investigațiile cu privire la lucrări presupus plagiate ale unor angajați de la Academie. Cei doi neagă acuzațiile.

Jurnalista a reacționat la sentință printr-o postare pe Facebook în care a declarat că nu este „foarte bucuroasă de această decizie a instanței, însă sunt nevoită să înțeleg și să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declarațiile pe care Bărbulescu le-a dat în fața procurorilor DNA a contribuit la prinderea și, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat și l-au determinat să-mi trimită mesajul de amenințare.”

Potrivit Emiliei Șercan, cei doi sunt cei care au încercat să o oprească hărțuindu-o cu plângeri penale sau de altă natură pe la diverse instituții.

Potrivit acuzațiilor DNA, inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, în calitate de rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, „l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care vizau suspiciunile de plagiat din cadrul academiei, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională”.

Concret, Iacob și Marcoci i-au cerut lui Bărbulescu, profitând de funcția sa de subordonare, să achiziționeze mai multe telefoane second hand și cartele preplătite pentru a trimite mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan. Cei doi i-au promis polițistului că îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală și i-au adresat încurajări pentru a-i întări rezoluția infracțională pe parcursul săvârșirii faptelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te