“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.02.2024 - 09:44
“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai - Foto: Newsweek / Colaj
“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai - Foto: Presa / imagine cu caracter ilustrativ

“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că se aşteaptă la lămuriri "cât se poate de repede", din partea CSM şi a Inspecţiei judiciare, cu privire la anchetă.

SHARE

“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că se aşteaptă la lămuriri "cât se poate de repede", din partea CSM şi a Inspecţiei judiciare, cu privire la ancheta deschisă, în cazul judecătoarei de la Mangalia.

Aceasta ar fi întrebat, în sala de judecată, dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai este în sală.

“Am paralizat. Vreau lămuriri!”. Ce spune Alina Gorghiu despre judecătoarea din Dosarul 2 Mai

Ea a făcut afirmaţia la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul 2023, context în care a punctat importanţa păstrării reputaţiei magistraţilor, subliniind că o reputaţie afectată înseamnă "un prejudiciu pentru Justiţie".

"Am avea un 2024 mult mai sănătos, dacă nu am mai asista pasiv la concursul de invective sau atacuri la persoană la procurori, în general, şi la procurorii DNA, în special, indiferent că-l cheamă Voineag sau altfel pe procurorul respectiv.

E legitim să vă apăraţi sau să vă fie apărată reputaţia mai apăsat, mai prompt, mai eficient, mai repede, indiferent de unde vine atacul. Pentru că, stimaţi colegi procurori, o reputaţie afectată înseamnă prejudiciu pentru justiţie, prejudiciu pentru instituţia din care faceţi parte.

Citeşte şi: Vlad Pascu avea 102 km/h când a produs accidentul de la 2 Mai. Toată familia sa, trimisă în judecată

Aşa cum prejudiciu pentru justiţie uneori poate fi generat, e drept, în puţine cazuri, de magistratul însuşi. Vă dau un exemplu recent, pentru că efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai e în sală.

Şi mă bucur că CSM s-a sesizat, că Inspecţia judiciară s-a sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă ", a spus Alina Gorghiu, conform Agerpres.

Ministrul Justiţiei a transmis că îşi doreşte ca în acest an să existe o şi mai bună colaborare loială, atât în interiorul sistemului judiciar, dar şi între sistemul judiciar şi Guvern, sistemul de justiţie şi societate, pentru că sunt "o grămadă de proiecte interesante de realizat la nivelul anului 2024".

Citeşte şi: Legea ”2 Mai”: Cresc pedepsele pentru traficanții de droguri. ”Nu vor mai scăpa de închisoare!”

"Dialogul şi colaborarea" sunt cheia unei soluţii corecte. În acelaşi context, Alina Gorghiu le-a transmis procurorilor DNA să gestioneze anul 2024 ca "o instituţie de elită", subliniind că anul în curs este unul foarte important pentru societate, fiind marcat de toate tipurile de alegeri electorale.

Foto: Presa / imagine cu caracter ilustrativ

"Suntem la începutul unui an foarte important pentru societatea noastră, un an care va fi marcat de toate tipurile de alegeri posibile, cu foarte multe provocări. Ce-mi doresc de la structura dumneavoastră, îmi doresc să gestionaţi anul 2024 ca o instituţie de elită.

Îmi doresc să ignoraţi zgomotul de fond care va fi destul de puternic. Nu vă cer să vă faceţi doar datoria, ci vă rog, şi nu atât în calitate de ministru al Justiţiei, ci mai degrabă ca participant la viaţa cetăţii, să faceţi performanţă, iar performanţa, în opinia mea, nu are la bază neapărat sau exclusiv criteriul cantitativ.

În realizarea obiectivelor voastre cred că este foarte important să urmăriţi calitatea dosarelor confirmată de soluţii obţinute în instanţă ", a declarat Alina Gorghiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te