Conform DNA, în perioada 2015 - 2024, în incompatibilitate cu funcţia de ofiţer de poliţie, M.R. a efectuat operaţiuni financiare comerciale în legătură cu dezvoltări imobiliare prin care a obţinut profituri totalizând 883.716 euro.
Procurorii susţin că șeful Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Sectorului 3 a investit în terenuri cu potenţial din proximitatea municipiului Bucureşti, pe care le identifica şi le alegea împreună cu asociaţii săi, dezvoltatori imobiliari, le cumpăra după negocieri şi le punea imediat la dispoziţia asociaţilor pentru ca aceştia să construiască locuinţele din proiectele imobiliare.
800.000 euro din afaceri imobiliare. Cum a reușit un comisar-șef să obțină suma fabuloasă
Poliţistul îşi securiza profitul prin contracte de vânzare a terenurilor la preţuri substanţial mai mari (care includeau partea sa din profitul realizat de asociaţi din vânzarea locuinţelor construite), dar al căror termen de plată era foarte lung, atipic pentru o vânzare cu transmiterea imediată către cumpărător a imobilului înstrăinat, notează Agerpres.
Citește și: Polițiștii au descoperit că autoritățile dintr-o comună ofereau mită electorală. Anunțau pe internet
Pe lângă investiţiile financiare, comisarul-şef de poliţie făcea pentru constructor diferite prestaţii, precum verificări de firme şi terenuri pretabile dezvoltării imobiliare, folosind în acest scop resursele poliţieneşti de care dispunea (timpul de lucru, baze de date ONRC, autospeciala de poliţie).
Citește și: Directorul Complexului Oltenia, reținut pentru mită: Avea 14.000 lei salariu, 100.000$, un Mercedes