CALENDAR 29 SEPTEMBRIE - 19 OCTOMBRIE - Primul hit Beatles, prima extracție de măsele cu anestezie

DE Newsweek România | Actualizat: 24.09.2023 - 14:38

Pe 5 octombrie 1962, a fost lansat primul single Beatles, „Love Me Do“. Melodia a ajuns pe locul 17 în topuri, ceea ce era o performanță pentru o formație nouă.

SHARE

Pe „eticheta roșie“ Parlophone, acesta conținea înregistrarea făcută de Beatles la 4 septembrie 1962, cu Ringo Starr la tobe. Inițial, producătorul Beatles, George Martin, nu a fost mulțumit de modul în care Ringo a cântat la tobe în acea zi și i-a pus pe Beatles să refacă „Love Me Do“ pe 11 septembrie, cu toboșarul de sesiune Andy White. Lui Ringo i s-a dat o tamburină pe care să o bată, spre nemulțumirea sa.  Totuși, când a venit vorba de lansarea originală, a fost aleasă versiunea lui Ringo.

Lucrurile au devenit confuze câteva luni mai târziu, când Parlophone și-a schimbat eticheta de înregistrare cu una neagră și, în același timp, a înlocuit versiunea în care cânta Ringo la tobe, cu cea lui Andy White a piesei „Love Me Do“ ca single.

Acest lucru a dus la o mare greșeală decenii mai târziu. La 5 octombrie 2012, EMI urma să relanseze „Love Me Do“ cu ocazia celei de-a 50-a aniversări, într-un ambalaj și o înregistrare identice cu cele de la lansarea originală. Astfel, au fost trimise copii ale noului single pentru a le vinde în Beatles Coffee Shop.

Cu toate acestea, cu doar 2 zile înainte de data lansării, EMI anunța că lansarea a fost anulată din cauza unei „probleme de producție“. Problema a fost evidentă încă din primele secunde ale înregistrării - era versiunea greșită a piesei „Love Me Do“. Folosiseră versiunea din 11 septembrie cu Andy White la tobe.

Descoperirea planetei Neptun

23 septembrie 1846. Planeta Neptun este descoperită de către astronomul francez Urbain Jean
Joseph Le Verrier și astronomul britanic John Couch Adams; descoperirea e confirmată de astronomul german Johann Gottfried Galle. 

Prima competiție sportivă din România

28 septembrie 1874. Are loc, la București, prima competiție internațională din analele sportului românesc - un concurs de tir (tragere la semn). 

Prima extracție de dinți cu anestezie

30 septembrie 1846. Are loc prima extracție de dinți fară durere, sub narcotic, efectuată de William
Thomas Green Morton pe pacientul sau Eben Frost. 

Reunirea Germaniei de Est cu Germania de Vest

3 octombrie 1990. Germania de Est se reunește cu Germania de Vest, astfel ziua de 3 octombrie înlocuiește ziua de 17 iunie ca zi de sărbătoare națională a Germaniei. 

Cel mai puternic cutremur din Țara Românească

14 octombrie 1802. A avut loc cel mai puternic cutremur din istoria României, de până acum. Se estimează că seismul a avut între 7,9 și 8,2 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Moscova,
Sankt Petersburg, Insula Creta și Marea Egee.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te