Afacerista de 83 de ani din Voluntari (V)

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 11.04.2020 - 15:34

Pentru o societate cu sediul în Voluntari, pandemia a venit mănușă de vreme ce obiectul de activitate principal al firmei era comerțul cu materiale de protecție. Inedit la această societate este faptul că unic asociat și administrator este o femeie în vârstă de 83 de ani.

SHARE

Newsweek România a analizat contractele derulate de instituții publice în perioada care a trecut de la depistarea primului caz de Covid-19 și publică o serie de articole pe această temă.

40% din banii pe 2018

Conform datelor centralizate de Newsweek România, în perioada de după apariția primului caz de Covid-19 în România, dar și în zilele premergătoare, atunci când multe instituții intraseră deja în alertă, firma Complet Trading SRL a accelerat livrările.

Astfel, dacă în tot anul 2019, la secțiunea Achiziții Electronice din SICAP, societatea avusese menționate contracte totale de circa 260.000 de lei, doar în februarie-începutul lui aprilie 2020 cifra de mai sus a fost depășită deja cu peste 100.000 de lei.

Aceasta înseamnă că în primul trimestru din acest an firma atinsese deja aproape 40% din cifra de afaceri pe anul 2018, cea mai recentă dată de acest gen disponibilă pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Pe lista produselor furnizate de societate se află ochelari de protecție, echipamente de protecție biologică, mănuși, acoperitori pantofi, măști, viziere care au ajuns la spitale, servicii de ambulanță, inspectorate de poliție sau unități militare.

Cererea a fost atât de mare încât de multe ori stocurile de produse cerute de autoritățile contractante s-au terminat înainte de finalizarea procedurilor.

 

Avantaj pe termen scurt”

Din anul 2008, unic asociat și administrator al Complet Trading SRL, o societate cu sediul într-un cartier de vile din Voluntari (Ilfov) este Rodica Popa, o femeie născută în 1937.

Ea a preluat societatea de la Magdalena Șutru (49 de ani), un medic din București specializat în Medicina Muncii, probabil fiica noii patroane.

O listă a proprietarilor de vile din acest cartier mai arată că proprietar al imobilului este Albert Șutru, fost director în cadrul Henkel România, iar acum ocupant al unei poziții de conducere la producătorul de cărămizi Wienerberger Romania.

La numărul de telefon al firmei a răspuns Magdalena Șutru, care a spus că Rodica Popa nu este disponibilă și nu a fost comunicativă legată de motivul pentru care aceasta din urmă este patroana firmei.

Referitor la afacerile din această perioadă, Șutru a declarat că, ”pe termen scurt, a fost bine”, dar pe termen lung situația nu va fi la fel pentru că firma și-a terminat stocurile, iar în viitor este posibil ca prețurile importatorilor să fie și de opt ori mai mari. ”Vor fi avantajate firmele mari, care vor avea bani”, a spus Șutru.

AICI, primele patru episoade din serialul PROFITORII CORONACRIZEI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te