Urmează episodul 5 din serialul de investigații PROFITORII CORONACRIZEI

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.04.2020 - 13:45
O firmă pregătită pentru pandemie/FOTO: NWR

Pentru o societate cu sediul în Voluntari, pandemia a venit mănușă de vreme ce obiectul de activitate principal al firmei era comerțul cu materiale de protecție. La această firmă, unic asociat și administrator este o femeie în vârstă de 83 de ani.

SHARE

Dacă în tot anul 2019, la secțiunea Achiziții Electronice din SICAP, societatea avusese menționate contracte totale de circa 260.000 de lei, doar în februarie-începutul lui aprilie 2020 cifra de mai sus a fost depășită deja cu peste 100.000 de lei. Aceasta înseamnă că în primul trimestru din acest an firma atinsese deja aproape 40% din cifra de afaceri pe anul 2018, cea mai recentă dată de acest gen disponibilă pe site-ul Ministerului de Finanțe.

________

Acesta este al cincilea episod al serialului PROFITORII CORONACRIZEI al Newsweek România

În primul episod, am scris despre cum, deși până în 2019 activând fără succes în domeniul construcției de piscine, societatea Nicoletei Elena Diaconescu a încasat 1,1 milioane de lei de la mai multe spitale din toată țara.

Despre Diaconescu, presa a dezvăluit că a trecut de la angajarea de fete pentru videochat la contracte publice de zeci de milioane de euro în sectorul păstorit în trecut de fostul edil Marian Vanghelie.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI I

În al doilea episod, a fost vorba despre Echo International Industry SRL București, companie cu unic asociat în chinezul Chen Lidong. În perioada martie - aprilie 2020, zece zile din perioada stării de urgență, firma a luat opt contracte, în total 435.000 lei. Numele lui Lidong a apărut, în 2015, într-o anchetă răsunătoare a Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI II

În al treilea episod, am arătat cum NHB Berteea EOOD Ruse Sucursala București a încheiat, în perioada 15 martie - 1 aprilie, peste 170 de contracte pentru a furniza măști, ochelari și costume de protecție. 5,5 milioane lei au intrat în conturile soților Magda și Claudiu Petre. Care soți, anterior, prin această societate, verificau hidranți, deszăpezeau și ofereau servicii de consultanță pentru modernizarea de drumuri.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI III

Al patrulea episod a arătat cum patru milioane de lei a primit din contracte publice pentru materiale anti-coronavirus o firmă din București. La mijloc, însă, stau conflicte de interese solide. În trecut, numele firmei a fost implicat în scandaluri uriașe, Agenția Națională de Integritate descoperind că tatăl patronului, tată care era șef de instituție de stat, a semnat contracte de sute de mii de lei cu societatea fiului.

Citește și: PROFITORII CORONACRIZEI IV

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.