Preotul afacerist își dădea propriile contracte

DE Petru Zoltan | Actualizat: 07.03.2020 - 12:00

În cazul comunei Ciochina, popa Iscru a depus ofertedin partea Primăriei și tot el le-a câștigat.

SHARE

Primarul liberal Vasile Câmpulungeanu a primit sub guvernarea PSD în jur de 2,2 milioane lei pentru realizarea unor studii de fezabilitate și modernizarea a trei grădinițe din localitatea ialomițeană Ciochina.

Contractele au fost atribuite direct firmei Siluan Proiect, patronată de preotul Mădălin Adrian Iscru. Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării a constatat mai multe nereguli legate de modul de atribuire a acestor contracte.

Întreaga afacere este investigată de procurorii anticorupție. Numai un miracol va face ca povestea contractelor să nu ajungă în instanță, probele fiind deja adunate de inspectorii Ministerului Dezvoltării.

Canalizare - nu, grădinițe - da

În martie 2017, edilul Câmpulungeanu a solicitat finanțarea a patru obiective prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Conform documentelor depuse la Ministerul Dezvoltării, primarul a cerut 833.000 pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței cu program normal, 21,4 milioane lei pentru investiții în sistemul de canalizare și stație de epurare, 542.000 lei pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței din satul Bordușelu, plus 719.000 lei pentru reabilitarea și modernizarea grădiniței din satul Orezu.

CIOCHINA Primarul Câmpulungeanu s-a lăsat pe mâna popii Iscru

Pentru modernizarea celor trei grădinițe, a primit în jur de două milioane lei. Deși primarul nu a primit banii pentru sistemul de canalizare și stația de epurare, a plătit 154.000 lei pentru realizarea unor studii de fezabilitate.

Conform raportului de control, toate cele trei contracte pentru modernizarea grădinițelor și cel pentru realizarea studiilor de fezabilitate au fost atribuite direct firmei Siluan Proiect, adică firmei patronate de preotul Iscru.

Popa Iscru, pe calculatorul Primăriei Ciochina

Contractele încheiate de primarul Câmpulungeanu cu firma Siluan pentru servicii de proiectare, studiu de fezabilitate și proiect tehnic au fost semnate pe 21 iulie 2017, iar contractul de execuție a lucării trei zile mai târziu.

„Studiul de fezabilitate a fost predat primăriei în 28.02.2018 iar proiectul tehnic la data de 26.04.2018, astfel la data semnării contractului de execuție, UAT Ciochina nu deținea documentele necesare întocmirii caietului de sarcini pentru achiziția publică“, se menționează în raport.

Contractele de la Ciochina
finanțate prin PNDL sunt
investigate de către DNA,
iar ancheta poate duce
până la vârful
Ministerului Dezvoltării

Primarul Câmpulungeanu și viceprimarul Nicoleta Fotache au declarat inspectorilor că „Iscru Mădălin a venit la primărie însoțit de o persoană al cărui nume nu îl cunosc, și a folosit calculatorul Primăriei, accesând aplicația SEAP pentru a efectua achiziția pentru cele trei obiective.

Cu această ocazie, Iscru Mădălin a printat următoarele documente: cumpărare directă în desfășurare, acceptarea ofertei, atribuirea directă“.

Acordul pentru folosirea computerului primăriei a fost dat de edilul Câmpulugeanu, care a fost acuzat de inspectori de abuz în serviciu.

__________

Citește dosarul complet „Programul național de furăciune locală”

Cea mai mare șpagă de stat: 10 miliarde de euro

Miracolul Dragnea: 20 de ani nimic. 7 proiecte după ce PSD a preluat guvernarea

Iscru, un popă care ia, nu dă lumină

Cum s-au dus banii PNDL pe apa Sâmbetei Noi

Popa Iscru, angajat de omul lui Dragnea

PNDL, invenția politică a liderului PSD

__________

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te