Licitație cu dedicație? Spațiu, 250 mp la Institutul Ana Aslan, scos la închiriat de guvern cu 200 €

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.01.2024 - 13:53
Licitație cu dedicație? Spațiu, 250 mp la Institutul Ana Aslan, scos la închiriat de guvern cu 200 € - Foto: Ana Aslan Institut

Ministerul Sănătății a decis să închirieze un spațiu de 250 metri pătrați la Institutul Ana Aslan. Prețul de pornire a licitației este extrem de mic, însă, de numai 200 de euro pe lună, ceea ce dă naștere la suspiciuni în privința corectitudinii acestui demers.

SHARE

Guvernul are pe ordinea de zi „închirierea unui spațiu din domeniul public al statului și administrarea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan”, unitate sanitară din subordinea Ministerului Sănătății”.

Cel care a cerut ca acest spațiu să fie închiriat este chiar Ministerul Sănătății.

Citește și: Austeritate la Guvern? Licitație pentru cel mai modern complex sportiv din România. Costă 73 mil. €

Spațiul va funcționa ca un magazin de 245 de metri pătrați, unde se vor vinde diverse produse, mai puțin alcoolice.
Locația este una foarte bună, la sediul central al Institutului de Geriatrie, care se întinde pe mai multe hectare, are zeci de pavilioane, adică un vad excelent.

Citește și: Înainte de „Azilele groazei”, românca Ana Aslan îngrijea toți vârstnicii planetei. Ce secret avea

Institutul, la rândul lui, este situat într-o zonă scumpă din apropierea Bucureștiului, în orașul Otopeni, strada Calea Bucureștilor, nr.307.

Până aici lucrurile sunt în regulă.

Urmează, apoi, detaliile. Spațiul va fi închiriat pe o perioadă de 5 ani, „cu posibilitatea prelungirii acestuia prin act adițional, pe o durată egală cu jumătate din durata inițială”.

Licitație cu dedicație? Spațiu, 250 mp la Institutul Ana Aslan, scos la închiriat de guvern cu 200 €

Prețul de la care pornește licitația este unul suspect de mic: „Prețul minim lunar pentru închirierea spațiului prevăzut în anexă este de 0.8 euro/mp, echivalent în lei la cursul Băncii Naționale a României din ziua licitației”.

Este vorba de 4 lei / metru pătrat. Suntem asigurați că s-a ajuns la acest preț după ce o echipă de experți a analizat prețul zonei. Care, însă, este unul de zeci de ori mai mare.

Din banii câștigați pe chirie, 20% rămân la Institut, iar restul de 80% merg la buget.

Magazin la „Popicărie”, de la 200 euro pe lună

În motivare, Ministerul Sănătății care a cerut să se facă licitația spune că „Proiectul de act normativ este inițiat de Ministerul Sănătății la solicitarea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” în vederea închirierii unui spațiu în suprafață de 245 mp. (Popicărie)

Spațiul se închiriază pentru desfășurarea serviciilor de alimentaţie publică în care se vor comercializa produse alimentare preambalate şi produse de uz personal, cu excepţia băuturilor alcoolice, energizante şi alte produse care să pericliteze sănătatea pacienţilor şi angajaţilor (tutun, cafea, lame de ras, obiecte tăietoare, contondente şi înţepătoare).
Impunerea unui preț atât de mic de pornire a licitației poate da naștere unor abuzuri, iar câștigătorul final al licitației să ajungă să plătească o chirie infimă.

Dacă licitația a fost sau nu cu dedicație, vom vedea în funcție de cine va câștiga, preț și modul de desfășurare a acesteia. Premisele au fost create.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te