Cum s-a camuflat clinica iubitei fostului șef al „Doi și-un sfert" unde se luau droguri cu toptanul

DE Petru Zoltan | Actualizat: 16.12.2019 - 11:12
"Clinica" unde se luau droguri/FOTO: NWR

Craioveanca Vanessa Amal Youness (35 de ani) a ajuns să învârtă milioane de euro obținuți din șpăgi, în timp ce firmele sale produceau doar pierderi. În vara acestui an, a înființat o fundație în care l-a luat partener pe actual său iubit, generalul Gelu Oltean, fost șef DIPI.

SHARE

Cei doi au fost arestați împreună cu englezul Thomas Lishman, pentru că făceau ședințe de șamanism în care foloseau drogul DMT, considerat un drog de mare risc. Anchetatorii susțin că fiecare persoană participantă plătea în jur de 500 de euro. La aceste ședințe cu „șamani” și droguri participau uneori și zeci de persoane.

Drogul DMT se numește dimetiltriptamină și este considerat cel mai puternic drog psihedelic, supranumit „molecula spiritului”.

Clinica din Dâmbovița

Vanessa Youness a deschis o clinică de lux, care-i poartă numele, în satul Stănești, din județul Dâmbovița.

Conform descrierii de pe site-ul propriu, clinica a fost amenajată pe un teren de 10.000 mp, însă clădirea principală are 44 de paturi de cazare cotate la cinci stele, piscină exterioară, trei săli de evenimente, un centru SPA modern, sauna umedă și uscată, jacuzzi și locuri de parcare.

Clinica îi este „dedicată” britanicului Stuart Wilde, un fost scriitor cunoscut pentru lucrările sale „New Age”, auto-împuternicire și spiritualitate. Președinte de onoare al clinicii este dr. Ștefan Stângaciu, atestat în acupunctură, api-fito-aroma terapie.

Afaceri pe pierderi

Site-ul clinicii este proprietatea firmei Youness Medical SRL, înființată în anul 2017 în Cluj. În acte, firma este patronată de doljeanca Mina Mursa, dar este administrată de Vanessa Youness. Activitatea principală a firmei este masajul medical. Din datele financiare rezultă că firma nu a avut angajați în anul 2017, dar a avut o cifră de afaceri de aproximativ 140.000 lei și pierderi raportate de peste 37.000 lei. Pentru anul 2018 nu există informații fiscale.

Citește și: Gelu Oltean, arestat pentru trafic de droguri

Numele Vanessei Youness apare și în firma Youness SRL, unde este unic asociat și administrator. Obiectul principal de activitate al firmei îl reprezintă „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Dar și această afacere este pe pierdere. Cel puțin în acte.

Astfel, pentru anul fiscal 2016 s-au raportat: un angajat, cifra de afaceri netă de 375 lei și o pierdere de peste 193.000 lei. Pentru anul fiscal 2017 nu există informații fiscale. Pe anul 2018 s-au raportat: un angajat și o pierdere de 22.023 lei.

Asociată cu fostul șef de la „Doi și-un sfert”

Fundația Youness a fost înființată de Vanessa Amal Youness împreună cu Gelu Oltean și Carmen Alwafai, în anul 2019.

Cei trei și-au împărțit funcțiile de conducere ale organizației astfel: președinte Vanessa Youness, vicepreședinte Gelu Oltean, iar secretar executive Carmen Alwafai.

Cei trei au stabilit sediul fundației pe strada Temișana, nr. 34, stradă situată în sectorul 1 al Bucureștiului. La această adresă se află o vilă impozantă, dar lăsată de izbeliște. Undeva la ultimul etaj a fost montată o mini antenă parabolică. Imobilul aduce cu o casă conspirativă folosită în filme cu spioni din perioada interbelică.

Relația cu Emil Boc

Povestea Vanessei Youness pare desprinsă din filmele americane. În urmă cu aproape 10 ani, pe când avea în jur de 25 de ani, Youness stătea cu chirie într-un apartament dintr-un bloc de pe Calea Victoriei. Întâmplător sau nu, în același bloc, locuia și premierul României de atunci, Emil Boc.

Într-o zi oarecare din anul 2009, ea l-ar fi abordat pe Boc în curtea blocului în care locuia și i-ar fi solicitat sprijinul pentru a ajunge la un medic de specialitate pentru că suferea de o boală severă: scleroză multiplă. Youness s-a confesat unui cunoștințe că îl cunoaște pe Boc încă din vremea studenției.

Ulterior, femeia a avut o ascensiunea uimitoare. A ajuns în cercul puterii și s-a trezit implicată într-una din cele mai mari afaceri de corupție: Microsoft. Mai mult, s-a trezit cu conturi în Elveția în care au fost depuși peste 2.000.000 de euro.

Primul milion de euro

La șase-șapte ani de când a intrat în anturajul lui Boc, mai exact pe 14 octombrie 2016, tânăra Youness a fost denunțată de controversatul afacerist Dinu Pescariu. Câteva săptămâni mai târziu a fost turnată și de Florică Ionuț Claudiu, un alt afacerist controversat implicat în afacerea de corupție Microsoft.

Cei doi știau că Vanessa Youness este o apropiată a lui Emil Boc, motiv pentru care i-au solicitat acesteia să îl determine pe premier să aprobe o notă de fundamentare pentru achiziția licențelor Microsoft. Pentru această intervenție Youness urma să primească 500.000 euro.

În iunie 2011, Youness le-a cerut celor doi afaceriști suma de 1.000.000 euro. Dinu Pescariu a transferat 750.000 euro în contul bancar din Elveția al lui Gheorghe Verioti. O zi mai târziu, Verioti transferă banii în contul firmei International Lobby Ltd., înregistrată în Seychelles, cont deschis la banca PICTET Geneva Elveția, al cărei beneficar real era Vanessa Youness. După o altă zi, Pescariu transferă în același mod încă 250.000 euro.

Pe 22 iulie 2011, Vanessa Youness transferă suma de 720.621 de euro din contul firmei International Lobby Ltd. deschis la banca PICTET Geneva Elveția în contul personal de la aceeași bancă, unde era împuternicită și mama ei, Carmen Alwafai. Diferența de bani, adică cei 250.000 euro, i-a încasat cash de la Gheorghe Verioti. Procurorii anticorupție au trimis-o în judecată pe Vanessa Youness în această afacere de corupție cu ramificații internaționale.

Încă 1,5 milioane euro fără justificare

Procurorii anticorupție au analizat extrasul de cont de la banca elvețiană. Conform rechizitoriului „din analiza extrasului contului bancar (…) deschis de International Lobby Ltd. la banca PICTET Geneva Elveția rezultă creditarea acestuia și cu suma de 1.451.866,85 euro la data de 20.03.2012 de la Avy Management Ltd., cu explicația «intrare din afacerea cu fier vechi a clientului; fondurile au fost primite cu mult timp în urmă și păstrate până acum în contul clientului de la banca Rietumu din Letonia»”. Banii au dispărut fără urmă.

Vindecare „miraculoasă"

De la Emil Boc, tânăra Vanessa Youness a fost preluată de chestorul Gelu Oltean, fostul șef al „Doi și-un sfert”, controversatul serviciu secret al Ministerului de Interne.

Într-un interviu acordat un interviu evz.ro, în februarie 2019, Gelu Oltean a spus că iubita lui Vanessa Youness s-a vindecat miraculos, deși medicii nu au găsit încă leac pentru scleroza multiplă. „ (…) domnișoara doctor Vanessa Youness (...) și-a învins o boală incurabilă, datorită forței și credinței sale. A dezvoltat mai multe proiecte, printre care promovarea unui produs românesc familiilor regale din țările Golfului și dacă ar mai fi fost o sută de persoane ca ea în țară, cu siguranță ar fi crescut PIB-ul României (…) Eu datorită ei m-am vindecat de numeroase boli, nu mai iau nici un medicament din multele pe care le luam înainte și pentru asta îi sunt recunoscător”, spunea Gelu Oltean.

Oltean, afaceri cu energie

Gelu Marin Oltean a fost numit în aprilie 2012 director general al DGIPI. Soţia sa de atunci, Mirela Sanda Oltean, de profesie stomatolog, s-a asociat în ianuarie 2010 la SC Eoliana Energy Millenium SRL, o firmă din Pipera înfiinţată în anul anterior. Cel care a cedat soţiei şefului DGIPI 5% din această firmă se numeşte Maurizio Creuso.

În aceeaşi zi, Creuso a mai cesionat alte zece procente lui Cezar Cătălin Marin, fiul unui fost general din Direcţia de Informaţii Externe, Dumitru Marin, decedat în 2007. Asociatul majoritar al firmei din Pipera era la momentul tranzacţiei SC Eoliana Fortore SRL Voluntari, cu acelaşi sediu ca Eoliana Energy Millenium. Ceilalţi asociaţi erau doi italieni, Giovanni Velmi şi Maurizio Pezzoni, dar şi o avocată din Bucureşti: Daniela Elena Agatha Nicolae. Eoliana Fortore SRL a elaborat un raport privind impactul asupra mediului în vederea construirii unui parc eolian în comunele Mihail Kogălniceanu şi Sarichioi, din judeţul Tulcea.

Sponsorizare de la italieni corupți

Maurizio Creuso este un controversat om de afaceri italian, fost senator, implicat în scandaluri de corupţie în Italia şi Canada. În România, asupra italianului au planat suspiciuni de evaziune fiscală. În 2010, pe când Oltean era director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), fiica sa a primit, în calitate de practicantă de gimnastică aerobică, o sponsorizare de 15.000 de lei de la firma Tehnoplus Construct SRL Bucureşti, patronată de Răzvan Tripa.

În documentul de donaţie se menţionează ca fiind „contract sponsorizare sportivă – gimnastică aerobică”, susţin jurnaliştii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie. Legat de acest aspect, Oltean le-a transmis oficial că: “Referitor la suma de 15 mii de lei, acordată sponsorizare fiicei directorului general pentru performanţele sportive obţinute la concursurile naţionale de gimnastică, aceasta a fost declarată potrivit legislaţiei în vigoare – Legea nr. 176/2010, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice – în declaraţia de avere, şi folosită potrivit scopului prevăzut în contractul de sponsorizare încheiat cu societatea comercială respectivă, acela de a îmbunătăţi performanţele sportive”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te