Zelenski spune că toate cele 13 drone au fost doborâte în loviturile de la Kiev: „Sunt mândru”

DE Daniel Toșa | 14.12.2022 - 12:47
Zelenski spune că toate cele 13 drone au fost doborâte în loviturile de la Kiev: „Sunt mândru”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că apărarea aeriană a Ucrainei a doborât "toate cele 13" drone iraniene folosite de Rusia pentru a lovi Kievul miercuri.

SHARE

„În această dimineață, teroriștii au început cu 13 Shaheds ... Toate cele 13 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană ucraineană. Foarte bine făcut. Sunt mândru. Dragi cetățeni, mulțumim apărării aeriene și nu uitați de sirene", a declarat Zelenski.

Atacurile au vizat „infrastructura critică a regiunii și a capitalei”, potrivit lui Oleksii Kuleba, șeful administrației militare regionale din Kiev.

În ultimele luni, Rusia a vizat instalații energetice din întreaga Ucraină, folosind rachete și vehicule aeriene fără pilot (UAV), sau drone, în încercarea de a distruge infrastructura energetică a țării în mijlocul unui sezon de iarnă istovitor.

Citește și: „Afacerea țigareta” Odesa, implicând spioni ruși și chinezi, cu tentacule în România, destructurată

O dronă lansată miercuri de Rusia în atacurile asupra Kievului purta mesajul "Pentru Riazan" - o referire aparentă la un presupus atac ucrainean de săptămâna trecută asupra unei baze aeriene din interiorul teritoriului rusesc.

Citește și: EXCLUSIV Schema prin care Guvernul oferă Armatei stadionul din Ghencea pentru uz personal

Mesajul a fost văzut într-o înregistrare video postată pe Telegram de un canal de televiziune municipal din Kiev.

Săptămâna trecută, oficialii ruși au afirmat că dronele ucrainene au efectuat atacuri asupra a două baze aeriene și a unui aerodrom din Rusia, imaginile din satelit și fotografiile indicând că avioanele militare rusești au suferit unele pagube la una dintre bazele din regiunea vestică Ryazan.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a oferit niciun comentariu oficial cu privire la explozii, iar guvernul ucrainean nu a recunoscut că a adăugat drone de atac cu rază lungă de acțiune în arsenalul său. Cu toate acestea, un oficial ucrainean de rang înalt a transmis săptămâna trecută pe Twitter un mesaj enigmatic care lăsa să se înțeleagă posibilitatea ca Kievul să se afle într-adevăr în spatele atacurilor.

Atacurile de la Kiev: Serhii Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a declarat că numărul dronelor rusești doborâte miercuri de apărarea aeriană ucraineană deasupra regiunii capitalei a ajuns la 13.

Popko a spus că "două valuri" de drone au fost lansate spre oraș, dar nu a precizat numărul total de dispozitive.

Fragmente ale uneia dintre dronele doborâte au lovit o clădire administrativă și alte patru clădiri rezidențiale au fost "ușor avariate", a spus el. Nu au fost raportate victime, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te