Zeci de angajați de la Mar-a-Lago ai lui Trump, citați în ancheta privind documentele clasificate

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.03.2023 - 13:44
Zeci de angajați de laMar-a-Lago ai lui Trump sunt citați în ancheta privind documentele clasificate - Foto: Wikimedia/Donald Trump/CC BY-SA 2.0

Cel puțin 24 de persoane din personalul Mar-a-Lago, până la membrii cercului apropiat al lui Trump, din Florida, au fost citate să depună mărturie, în fața unui mare juriu federal, ce investighează felul cum a gestionat fostul președinte documente clasificate.

SHARE

Asistentul de comunicare al lui Trump, Margo Martin, care a lucrat la Casa Albă și apoi s-a mutat cu Trump, în Florida, a apărut în fața marelui juriu de la Washington. Unul dintre cei mai înalți procurori ai avocatului special Jack Smith a fost implicat în interogatoriu.

Angajații lui Trump, din Mar-a-Lago, citați

Martin, care face parte dintr-un grup restrâns de foști consilieri ai Casei Albe care au rămas angajați de Trump, după ce și-a încheiat mandatul, a refuzat să răspundă la orice întrebări, când a fost abordat de un reporter CNN.

Smith a cerut mărturia unor persoane apropiate lui Trump - de la proprii avocați care îl reprezintă, până la angajații care lucrează pe terenul din Mar-a-Lago, inclusiv o menajeră și servitori de la restaurant, au spus surse.

Citeşte şi: FBI se baricadează de frica fanilor lui Trump, după raidul de la Mar-a-Lago

Angajații sunt de interes pentru anchetatori, din cauza a ceea ce au văzut sau auzit în timpul sarcinilor lor zilnice, în jurul proprietății, inclusiv dacă au văzut cutii sau documente, în biroul lui Trump sau în altă parte.

„Ei lansează o investigaţie extrem de largă, incluzând pe oricine și pe toți cei care ar fi putut vedea ceva”, a spus o sursă familiarizată cu eforturile Departamentului de Justiție.

Citeşte şi: FOTO După Casa Albă, Trump s-a mutat la Mar-a-Lago: 126 de camere, 33 de băi și un teren de golf

De exemplu, anchetatorii federali au discutat cu un membru al personalului de la Mar-a-Lago, văzut în filmările camerelor de securitate mutând cutii, dintr-o cameră de depozitare, cu ajutorul lui Trump, Walt Nauta, care a vorbit deja cu anchetatorii.

Mulți dintre angajații din Mar-a-Lago sunt reprezentați de consilieri plătiți de entitățile lui Trump, potrivit surselor și înregistrărilor alegerilor federale.

Posibilă manipulare greşită

Departamentul de Justiție a investigat de aproximativ un an o posibilă manipulare greșită a înregistrărilor de securitate națională și posibila obstrucție.

Agenții FBI au recuperat peste 100 de documente clasificate, în timpul unei percheziții în reşedinţa de la Mar-a-Lago, vara trecută. De atunci, echipa juridică a lui Trump a predat materiale clasificate suplimentare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te