Wizz Air își reduce activitatea în această vară din cauza lipsei forței de muncă și a grevelor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.07.2022 - 11:04
Wizz Air își reduce activitatea în această vară din cauza lipsei forței de muncă și a grevelor/FOTO: Facebook/Wizzair

Wizz Air se aşteaptă să fie nevoită să reducă zborurile în această vară din cauza lipsei forţei de muncă şi a grevelor de pe aeroporturile europene, a declarat luni compania aeriană low-cost.

SHARE

Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat în iunie că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 şi că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.

Cu toate acestea, compania a declarat, luni, că se aşteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”.

Atenție la zboruri dacă pleci în vacanță

După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene pariind pe călătoriile din vacanţa de vară, în perioada iulie-septembrie, pentru a-şi spori profitul, 

Dar grevele şi lipsa de personal forţează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri şi provoacă cozi lungi pe aeroporturile importante din Europa.

Citește și: VIDEO Forțele ucrainene au distrus un mare depozit rusesc de muniție din Herson. Rusii confirmă

Zboruri mai scumpe în această vară

Companiile aeriene au majorat tarifele pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, piloţii şi echipajele de cabină pledând pentru salarii mai mari din cauza inflaţiei.

Compania aeriană scandinavă SAS a anulat sute de zboruri săptămâna trecută, după ce discuţiile cu piloţii asupra unui nou contract colectiv s-au prăbuşit.

Citește și: 4.000 lei lunar, pensie militară pentru deputatul Francisc Tobă, acuzat de represiune la Revoluție

Între timp, Marea Britanie a prezentat săptămâna trecută diverse planuri pentru industria aviaţiei, inclusiv ajutor în recrutarea personalului, deoarece cel mai aglomerat aeroport al ţării, Heathrow, a cerut companiilor aeriene să anuleze joi 30 de zboruri programate, din cauza numărului de pasageri, care depăşea capacitatea aeroportului. 

Aeroportul Heathrow şi-a cerut luni scuze pentru serviciile ”inacceptabile” din ultimele săptămâni şi a semnalat că ar putea cere reducerea în continuare a numărului de zboruri, notează News.ro.

Wizz Air, listată la Londra, care a raportat luni o pierdere operaţională de 285 de milioane de euro (289 de milioane de dolari) în primul trimestru, a declarat că se aşteaptă să revină la un profit ”material” în trimestrul actual. Compania a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, a continuat să se îmbunătăţească în iulie, până la peste 90%.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te