Putin spune că Rusia e pregătită să intensifice legăturile politice și economice cu România

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.05.2021 - 18:07
Vladimir Putin spune că Rusia e pregătită să intensifice legăturile politice și economice România. / Foto: b1.ro

Rusia este pregătită să lucreze la intensificarea legăturilor cu România, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a unor noi ambasadori, între care şi noul ambasador al României la Moscova, Constantin Istrate.

SHARE

"Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România, suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice şi umanitare", afirmat şeful statului rus în cadrul acestei ceremonii desfăşurate în Sala Aleksondrovski din Marele Palat al Kremlinului şi la care şi-au prezentat scrisorile de acreditare 23 de ambasadori.

„Există un bun potenţial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre”

Referitor la România, Putin a mai menţionat că "există un bun potenţial de cooperare cu privire la problemele din regiunea Mării Negre", conform agenției TASS.

Printre ambasadorii care şi-au prezentat scrisorile de acreditare la ceremonia de la Kremlin s-au numărat şefii misiunilor diplomatice din Republica Moldova, Polonia şi Bosnia-Herţegovina, conform site-ului Kremlinului. 

Citește și: Serviciile secrete poloneze au reținut un militar care spiona pentru Rusia

Constantin Istrate, noul ambasador al României la Moscova

Președintele Klaus Iohannis a semnat la sfârșitul lunii ianuarie decretul privind acreditarea diplomatului Cristian Istrate în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Federația Rusă, cu reședința la Moscova.

Cristian Istrate a fost, din 2013, reprezentantul permanent al României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

Citește și: Patriarhul Moscovei le cere femeilor să evite avortul: „Dă naştere copilului şi dă-l Bisericii”

El a fost ambasador la Oslo între 2006-2011 şi director general al Departamentului Afaceri Strategice din cadrul Centralei MAE (2011-2013).

Istrate expert specializat în tematici de securitate, NATO și controlul armamentelor, iar Sputnik, unul dintre principalele organe de propagandă ale Moscovei, l-a catalogat drept „om de maximă încredere al NATO”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.