Vladimir Putin bagă și Beijingul în joc: Rusia şi China dezvoltă împreună arme de înaltă tehnologie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.12.2021 - 16:54
Vladimir Putin bagă și Beijingul în joc: Rusia şi China dezvoltă împreună arme de înaltă tehnologie. / Foto: digi24.ro

Rusia şi China cooperează în domeniul securităţii dezvoltând în comun arme de înaltă tehnologie, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la conferinţa sa de presă anuală.

SHARE

"Cooperăm (cu RPC) în materie de securitate. Armata chineză este echipată în mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament. Dezvoltăm chiar şi anumite arme de înaltă tehnologie împreună", a declarat liderul rus, citat de TASS.

Citește și: Migranții ca o armă. Rusia folosește disperarea pentru a destabiliza UE

Putin a mai precizat că Rusia şi China dezvoltă, de asemenea, cooperarea între forţele lor armate, precum şi în domeniul spaţial şi al aviaţiei. "Acest lucru include exerciţii comune, participarea la jocuri militare internaţionale comune şi patrule comune pe mare şi în aer", a adăugat el

Rusia şi China creează "un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puţin între Rusia şi China'', a declarat liderul rus, estimând că această relaţie strategică dintre Rusia şi China ''este un factor serios de stabilizare pe arena internaţională''.

Citește și: Putin spune că nu Rusia e de vină pentru prețurile mari la gaze: UE şi-a creat propriile probleme

"Asia se dezvoltă într-un ritm rapid şi eficient. China este liderul de necontestat al economiei mondiale şi asiatice. Este firesc să dezvoltăm relaţii cu China în acest domeniu. China este numărul unu printre partenerii noştri comerciali şi economici", a mai spus preşedintele rus.

Rusia şi China cooperează pentru a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2060.

"Până atunci, furnizăm Chinei tot felul de resurse energetice. Şi mai departe suntem pregătiţi, pentru că 2060 nu este sfârşitul vieţii noastre, al statului nostru, iar neutralitatea carbonului poate fi obţinută în diferite moduri, inclusiv prin posibila utilizare a hidrocarburilor, dar numai prin absorbţia corespunzătoare a acestora", a explicat el.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.