Viktor Orban s-ar putea întâlni cu Donald Trump, în Florida. Xi Jinping vine la Budapesta

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.02.2024 - 12:36
Viktor Orban s-ar putea întâlni cu Donald Trump, în Florida. Xi Jinping vine la Budapesta - Foto: Facebook/Összhangban a Fidesszel

Viktor Orban s-ar putea întâlni cu Donald Trump, în Florida. Xi Jinping vine la Budapesta. Este din ce în ce mai sigur că președintele Chinei va vizita Ungaria.

SHARE

Viktor Orban s-ar putea întâlni cu Donald Trump, în Florida. Xi Jinping vine la Budapesta. Este din ce în ce mai sigur că președintele Chinei va vizita Ungaria, poate în zilele următoare.

Guvernul nu a confirmat încă vizita lui Xi Jinping în Ungaria, dar este sugestiv faptul că ministrul Securității Publice al Republicii Populare Chineze a vizitat recent Budapesta.

Viktor Orban s-ar putea întâlni cu Donald Trump, în Florida. Xi Jinping vine la Budapesta

Vizita aceasta ar putea fi o pregătire a călătoriei președintelui chinez, în acest an. Între timp, președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, a anunțat că președintele Chinei va vizita țara vecină, în acest an.

În această toamnă, se împlinesc 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Ungaria. Levente Horváth, directorul Centrului Eurássia, a declarat, la finalul anului trecut, conform index.hu: "Aniversarea poate oferi şefului statului chinez ocazia de a vizita Budapesta".

Dar au loc contacte la nivel global grăitoare, între Viktor Orban şi diferiţi politicieni, care ar putea să se coordoneze.

Citeşte şi: VIDEO Viktor Orban a fost huiduit la Praga, la Summitul Visegrad. A plătit prietenia cu Putin

Premierul ungar Viktor Orbán și fostul președinte american Donald Trump s-ar putea întâlni din nou după un an și jumătate, dar nu există încă informații dacă premierul va purta discuții și cu actualul președinte american Joe Biden.

Premierul Viktor Orbán a inițiat o întâlnire cu fostul președinte american Donald Trump. Întâlnirea este programată vineri, săptămâna viitoare, în Florida, la clubul Mar-a-Lago al fostului președinte american din Palm Beach, relatează The New York Times.

Ca răspuns la întrebarea ziarului dacă Viktor Orbán îl va vizita pe actualul președinte, Joe Biden, la Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă a spus: nu sunt conștienți de asta. Viktor Orbán l-a întâlnit ultima dată pe Donald Trump în vara anului 2022, la clubul de golf al fostului președinte, din New Jersey. Premierul a postat acum un scurt videoclip despre această întâlnire, în care spunea ce are în comun cu fostul președinte.

Citeşte şi: Declarații halucinante ale lui Viktor Orban: „Europa e prea slabă pentru Rusia”. Pe ce se bazează?

"Amândoi suntem angajați să luptăm împotriva migrației ilegale, ne angajăm să facem taxe scăzute și, cel mai important, ne angajăm pentru pace", spune Viktor Orbán.

Donald Trump a participat recent la conferința CPAC de la Washington, în paralel cu alegerile primare. În discursul său de aici, Orbán l-a menționat și pe premierul maghiar Viktor Orbán, pe care l-a numit „un tip dur și deștept”.

El a amintit că prim-ministrul a spus anterior, în discursul său de sfârșit de an: dacă Donald Trump ar reveni la conducerea Statelor Unite, ar exista pace în jumătatea de est a Europei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te