VIDEO Visul puștiului de 17 ani care a ucis doi protestatari Black Lives Matters era să fie polițist

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.08.2020 - 00:06

Kyle Rittenhouse, în vârstă de 17 ani, acuzat de uciderea a doi protestatari Black Lives Matter (BLM) în timpul revoltelor din Kenosha, era obsedat să devină polițist și este un mare fan al președintelui Donald Trump, potrivit Daily Mail.

SHARE

Puștiul a reușit să apuce un loc în primul rând la un miting Trump în Des Moines, Iowa, în ianuarie, iar într-un interviu cu puțin timp înainte să ucidă doi oameni, Kyle se lăuda că este un „vigilent”, membru al unei miliții civile de apărare împotriva jafurilor operate de protestatarii BLM, condamnate de președintele american.

 

Înarmat cu o pușcă, adolescentul i-a spus reporterului că este un EMT (Emergency Medical Services) certificat și a explicat că patrula pe străzile din Kenosha pentru a acorda îngrijiri medicale oricui are nevoie și a ajuta la protejarea afacerilor locale împotriva jafurilor și atacurilor.

„Dacă e rănit cineva, mă descurc în situația ivită”, a spus Rittenhouse, care a fost văzut anterior păzind un magazin auto local cu un grup de membri ai miliției înarmate.

„De aceea am pușca, să mă pot proteja, evident. De asemenea, am trusă medicală de prim ajutor”.

El a mai susținut că a „detensionat” o situație potențial violentă mai devreme în timpul nopții, când el și echipa sa de „vigilenți” au îndepărtat un grup de protestatari de o biserică pe care o asediaseră.

Într-o conferință de presă, șeriful din Kenosha, David Beth, a declarat că este posibil ca atacatorul să facă parte dintr-o miliție înarmată care a cerut anterior departamentului să o autorizeze pentru a ajuta la protejarea orașului.

În Wisconsin, este legal ca persoanele de peste 18 ani să poarte o armă fără licență. Grupul numit „Kenosha Guard”, cu peste 3.000 de membri, nu a putut spune dacă Kyle era un membru al său, însă anterior promovase un eveniment care încuraja civilii înarmați să iasă în stradă să apere orașul.

Arestarea adolescentului a avut loc la câteva ore după apariția unor filme video care îl arătau cum merge spre mașinile poliției, în noaptea incidentelor, cu mâinile în aer și pușca semi-automată atârnată pe corp, la doar câteva momente după ce împușcase oameni.

Însă i s-a permis să meargă mai departe, chiar dacă mulțimea striga să fie arestat pentru că a tras în oameni, potrivit relatărilor martorilor și a materialelor video.

Ulterior, poliția a spus că nu l-a arestat imediat din cauza haosului momentului. El a fost arestat în orașul său natal Antiohia, Illinois, și acuzat de omucidere intenționată de primul grad în urma morții prin împușcare a doi protestatari BLM.

El fugise din Wisconsin cu intenția de a evita urmărirea penală, pentru că în sistemul de justiție penală a statului, orice persoană de la 17 ani în sus este considerată drept adult.

Un videoclip dramatic a surprins momentul în care o victimă a fost împușcată în cap, iar alta a fost împușcată în piept cu puțin timp înainte de miezul nopții, marți. Un al treilea bărbat a fost împușcat în braț, dar a supraviețuit.

Videoclipurile îl arată pe Kyle care se împiedică și cade în stradă, fiind urmărit pentru a fi imobilizat.
Kyle a tras trei focuri de armă din poziție așezată, lovind cel puțin două persoane. În timp ce mulțimea s-a împrăștiat, trăgătorul s-a ridicat și a mers spre mașinile poliției care tocmai sosiseră.

 

 

Marți, președintele Trump, care a denunțat în mod constant protestele BLM care au zguduit țara în ultimele luni, a cerut oficialilor din Wisconsin să apeleze la Garda Națională pentru a potoli tulburările ca urmare a împușcării de către poliție a bărbatului de culoare Jacob Blake.

 

Președintele Trump a declarat miercuri că oficialii din Wisconsin au acceptat sprijinul forțelor de ordine federale după câteva zile de tulburări în oraș.

 

„Cultul” BLM atacă civilii pașnici

 

O demonstrație care a avut loc luni seara în capitala Statelor Unite, Washington D.C., pentru a protesta față de împușcarea afro-americanului Jacob Blake în Wisconsin, a atras critici puternice pe platformele social media după ce protestatarii au început să hărțuiască oameni care luau masa în oraș, scrie Washington Post.

Protestatarii din Washington au mărșăluit prin capitală, oprindu-se în afara restaurantelor și acuzând oamenii care luau masa că se bucură de „privilegiul albilor” și cerându-le să ridice pumnul ca să-și arate solidaritatea cu mișcarea.

Imagini devenite virale arată o femeie presată de mulțimea Black Lives Matter să ridice pumnul, dar aceasta a refuzat. În mod ironic, ea fusese anterior în marșul BLM, dar acum voia doar să ia cina liniștită.



„Este o scenă groaznică, care amintește de scenele de stradă din Germania în primăvara anului 1933, când naziștii cereau trecătorilor să ridice brațul în salutul lui Hitler”, scrie Washington Post.

Și aceasta se întâmplă în Washington DC, una dintre marile capitale ale Occidentului democratic.

„Este o nebunie”, a notat scriitorul de culoare Thomas Chatterton Williams. „Acesta este un comportament de membri ai vreunui cult. Asta arată o panică morală.”

E adevărat, americanii de culoare sunt adesea agresați de poliție și da, rasismul sub orice formă este, în mod evident, de disprețuit.

„Dar, de câteva săptămâni, apare evident că, indiferent de originile sale, mișcarea Black Lives Matter a devenit un cult nihilist, monomaniacal. Ei cred că prin focurile distrugerii - lipsind poliția de fonduri, dărâmarea statuilor, golirea muzeelor - umanitatea poate fi curățată de păcatul său inițial”, scrie WP.

„Mulți membri ai mișcării nu sunt nici măcar de culoare, după cum se vede din imaginile de la proteste. Și, ca toate minoritățile intolerante, autoritare, solicită colaborarea majorității liniștite, care, chiar dacă are opinie, nu consideră că trebuie s-o exprime în turmă.”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te