VIDEO Vin americanii! Primii militari americani au părăsit Fort Bragg spre Europa de Est

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.02.2022 - 13:10
Vin americanii/foto: reuters
Parașutiștii din Divizia 82 Aeropurtată se îmbarcă pentru Europa de Est de la Fort Bragg, Carolina de Nord, la 3 februarie 2022/foto: reuters
Parașutiștii se îmbarcă în avioane cu destinație Europa de Est pe 3 februarie 2022/foto: reuters
Soldați din al 18-lea Corp Aeropurtat așteaptă să se îmbarce într-un avion pentru desfășurare în Europa/foto: ap

Primul lot din cei 2.000 de militari americani au părăsit Fort Bragg spre Europa de Est, după ce serviciile de informații americane au descoperit dovezi ale unei operațiuni rusești sub steag fals și se așteaptă la un atac iminent în Donbass.

SHARE

Dintre trupele ce pleacă spre Europa, 1.700 sunt parașutiști din Divizia 82 Aeropurtată a Armatei SUA, care sunt pregătiți pentru desfășurarea în Europa de Est la Fort Bragg, Carolina de Nord, de la 3 februarie 2022.

2.000 de soldați de la Fort Bragg, 1.000 din escadrila Stryker care se deplasează din Germania în România și alte mii gata pentru desfășurare.

Citește și

VIDEO Cel mai eficient lunetist din Ucraina: o femeie. A împușcat trei separatiști într-o noapte

FOTO 70 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a Marii Britanii

 

Planul desfășurării trupelor americane pentru Europa de Est

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare, John Kirby, a detaliat ultimele mișcări de trupe americane aprobate de președintele Joe Biden. El a spus că planul a fost prezentat președintelui în trei părți:

1 – 1.000 de soldați americani care fac parte din escadrila Stryker Infanterie din Germania se vor repoziționa în România „în următoarele zile”. Această unitate este proiectată pentru a se desfășura în scurt timp și este pregătită pentru „un răspuns rapid”. 

Desfășurarea de trupe în România se adaugă celor 900 de militari aflați deja în țară pentru a ajuta la descurajarea agresiunii rusești și pentru a spori capacitățile defensive în statele aliate NATO.

Kirby a precizat că secretarul Pentagonului, Lloyd Austin, a discutat săptămâna trecută despre această desfășurare de forțe cu România și că decizia vine la invitația Guvernului român.

De asemenea, Franța intenționează să desfășoare trupe în România sub comanda NATO.

2 – 2.000 de militari staționați în Fort Bragg, Carolina de Nord, se vor desfășura în Europa săptămâna aceasta.

Majoritatea acestor militari, aproximativ 1.700, vor veni de la echipa de luptă a Brigadei de infanterie a Diviziei 82 Aeropurtate, care va merge în Polonia. Aceștia sunt specializați în operațiuni de asalt cu parașute și este o echipă rapidă pregătită să răspundă oriunde în lume în 18 ore.

Alți 300 de militari din al 18-lea Corp Aeropurtat, vor crea un cartier general capabil de forță operativă comună în Germania. Corpul asigură comanda misiunii și este proiectat pentru desfășurare rapidă oriunde în lume.

Kirby a precizat că Pentagonul a lucrat cu Polonia și Germania și are sprijin pentru desfășurare.

El a asigurat, din nou, că „acestea nu sunt desfășurări permanente, ci răspund la condițiile actuale, pe măsură ce aceste condiții evoluează”.

3 – Toate aceste mișcări și desfășurări de trupe sunt „separate și în plus” față de cei 8.500 de militari americani care sunt deja în stare de alertă de săptămâna trecută.

„Acei 8.500 nu sunt în prezent desfășurați, dar rămân pregătiți să se deplaseze, dacă sunt solicitați, pentru Forța de răspuns a NATO (NRF) sau după cum este necesar pentru alte situații neprevăzute, conform instrucțiunilor secretarului primite de la președintele Biden”, a subliniat Kirby.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te