VIDEO Unui avion Boeing 757, cu 190 de oameni la bord, i s-a rupt roata față la decolare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.01.2024 - 13:23
Unui avion Boeing 757, cu 190 de oameni la bord, i s-a rupt roata față la decolare - Foto: captură video

„Turnule, se pare că avem o problemă!” Unui avion Boeing 757, cu 190 de oameni la bord, i s-a rupt roata față la decolare, pe pista Aeroportului Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta. Pleca spre Bogota, Columbia. Aeronava era veche de peste 20 de ani.

SHARE

Roata din faţă a unui avion de pasageri Boeing 757 operat de Delta Air Lines, cu 190 de persoane la bord, s-a desprins şi s-a rostogolit în timp ce avionul se pregătea pentru decolare de pe aeroportul internaţional din Atlanta, a anunţat Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA), relatează Reuters.

Citește și: Un geam al unui avion s-a fisurat după decolare. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Unui avion Boeing 757, cu 190 de oameni la bord, i s-a rupt roata față la decolare

Incidentul a avut loc sâmbătă, 20 ianuarie 2024, și nicio persoană aflată la bordul aeronavei nu a avut de suferit. 

"Turnule, se pare că avem o problemă", a spus pilotul de la Delta, după ce a fost avertizat de echipajul unui alt avion că una dintre cele două roți ale trenului de rulare din față s-a rupt, potrivit unei înregistrări audio de pe liveatc.net.

Potrivit unei notificări preliminare a FAA, care documentează desprinderea trenului de aterizare din faţă al avionului 757, niciunul dintre cei 184 de pasageri şi şase membri ai echipajului aflaţi la bord nu a fost rănit în incident, care a avut loc sâmbătă pe Aeroportul Internaţional Hartsfield-Jackson.

Citește și: O piesă de 232 $, a făcut ca uşa unui Boeing să se desprindă în zbor. Unde a găsit-o un fermier?

În raport se precizează că aeronava se alinia şi aştepta să decoleze când "roata din faţă s-a desprins şi s-a rostogolit în josul dealului".

Avionul fusese programat pentru un zbor spre Bogota, Columbia, când a avut loc incidentul, iar un purtător de cuvânt al companiei Delta a declarat că pasagerii au fost îmbarcaţi pe un avion de înlocuire, potrivit New York Times, care a dezvăluit povestea marţi seara.

New York Times a precizat că Boeing a refuzat să comenteze şi a direcţionat întrebările către compania aeriană. FAA a declarat pentru ziar că îşi continuă investigaţia asupra incidentului.

Incidentul a survenit pe fondul sporirii controalelor asupra producătorului Boeing din partea autorităţilor federale de reglementare, după ce, la începutul acestei luni, un panou de fuselaj s-a desprins în timpul zborului unei aeronave Boeing 737 MAX 9, pilotat de compania Alaska Airlines. Aeronava era nou-nouţă, intrată în uz de numai 8 săptămâni. Nimeni nu a fost rănit grav în urma incidentului, dar FAA a consemnat la sol 171 de aparate MAX 9 după incidentul din 5 ianuarie.

De atunci, agenţia a recomandat companiilor aeriene care operează avioane Boeing 737-900ER să inspecteze siguranţele de uşă de pe aceste avioane pentru a verifica fixarea lor, după ce unii transportatori au raportat că au găsit şuruburi slăbite în timpul inspecţiilor. 

Boeing a oprit producția avionul Boeing 757 în 2004. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te