VIDEO Ucrainenii au spulberat o ofensivă a rușilor spre Donețk. Dronele îi toacă în Bahmut

DE Adina Mutăr | 09.10.2023 - 17:48
Ucrainenii au stopat o ofensivă a rușilor - Foto: defensenews (imagine cu caracter ilustrativ).com

Ucrainenii au spulberat o ofensivă a rușilor spre Donețk. Dronele îi toacă în Bahmut. Brigada 79 de Asalt Aerian a Armatei ucrainene a oprit o ofensivă a rușilor în Marinka, în direcția regiunii Donețk.

SHARE

Ucrainenii au spulberat o ofensivă a rușilor spre Donețk. Dronele îi toacă în Bahmut. Forțele ruse au misiunea de a distruge infrastructura agricolă a zonei pentru a împiedica exportul de grâne ucrainene.

Rușii au distrus și avariat 315 întreprinderi agricole din regiunea Donețk de la începutul invaziei sale pe scară largă, provocând pierderi care se ridică la peste 100 de milioane de dolari, a anunțat Igor Moroz, șeful interimar al Administrației militare a regiunii Donețk, potrivit pravda.com.ua.

Acesta a precizat că, în acest moment, fermierii din regiunea Donețk finalizează recoltarea culturilor târzii, precum floarea soarelui, porumb și legume, și a furajelor.

Ucrainenii au spulberat o ofensivă a rușilor spre Donețk. Dronele îi toacă în Bahmut

În același timp, se continuă însămânțarea culturilor de iarnă precum grâul, orzul și rapița.

În octombrie, valoarea daunelor directe documentate aduse infrastructurii Ucrainei a ajuns la 151,2 miliarde USD, cu 700 milioane USD mai mult decât în iunie.

Operatorii ucraineni de drone FPV fac ravagii în sectorul Bahmut, potrivit mil.in.ua.

„Totul este în flăcări: camioanele rusești, vehiculele lor blindate, stațiile de supraveghere ale inamicului și de război electronic și, de fapt, invadatorii înșiși”, a comunicat Serviciul de Informații pentru Apărare al Ucrainei.

Armata ucraineană desfășoară în prezent o operațiune ofensivă în jurul Bahmut pentru a-i împiedica pe ruși să trimită rezerve suplimentare în sud.

Citește și: VIDEO Momentul în care un T-90M rus de 5 mil. $ se sparge în bucăți, lovit de obuz cu uraniu sărăcit

În primul rând, Forțele de Apărare ale Ucrainei încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare și să epuizeze armata rusă din Bahmut.

„Operațiunea ofensivă din sud va continua atâta timp cât vom avea resurse. Simultan, desigur, sunt în desfășurare operațiuni pentru eliberarea zonei. Recent, am recâștigat Klișcivka, importantă pentru că este situată pe un deal cu vedere la restul zonei”, a spus Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații al Armatei Ucrainei.

Citește și: În războiul Israelului din Orientul Mijlociu, Ucraina pierde finanțare și arme. E mâna lui Putin?

Acesta a declarat că armata ucraineană va bloca toate rutele de aprovizionare a rușilor cu armament și oameni către Bahmut.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te