VIDEO Trupele regulate ruse sunt terminate. „Cum vin, cum mor”. Ofensiva în Ucraina eșuează

DE Adina Mutăr | 18.10.2023 - 16:57
Ofensiva în Ucraina eșuează - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Trupele regulate ruse sunt terminate. „Cum vin, cum mor”. Ofensiva în Ucraina eșuează. Andri Bilețki, comandantul Brigăzii a 3-a Asalt a armatei ucrainene constată că forțele terestre regulate ale Federației Ruse sunt „terminate”.

SHARE

Trupele regulate ruse sunt terminate. „Cum vin, cum mor”. Ofensiva în Ucraina eșuează.

Bilețki a declarat că forțele ruse au devenit mai puternice în domeniul războiului radio-electronic și al dronelor și au o mulțime de artilerie de înaltă calitate, dar componenta de bază pentru operațiunile terestre este învechită și terminată.

 „Forțele terestre regulate ale Rusiei, componenta care se străduiește cel mai mult, care este întotdeauna infanterie, sunt literalmente terminate”, a declarat Bilețki.

Trupele regulate ruse sunt terminate. „Cum vin, cum mor”. Ofensiva în Ucraina eșuează

„Au crezut că va fi o operațiune militaro-polițienească, că vor alerga atât de rapid, încât toată lumea va ridica mâinile sus. Războiul, din motive evidente, nu a mers conform scenariului lor. Și și-au uzat complet personalul pentru nimic.”

Rușii nu mai au un corp de sergenți sau ofițeri cu experiență. Cei care ajung pe front după o instruire scurtă, fie devin invalizi, fie mor foarte repede, spune Bilețki, potrivit Ukrainska Pravda.

„Forțele terestre ale Federației Ruse, în special în componente precum infanterie, tancuri și vehicule blindate, sunt în mod constant proaste. Din vara anului trecut, au luptat constant prost. Și nu pot face nimic în privința asta.” 

Chiar dacă au devenit mult mai puternici în ceea ce privește războiul radio-electronic, în sistemele fără pilot, iar artileria este de o calitate suficientă,  componenta terestră este moartă și așa va rămâne.”

Col. Dmitro Lisiuk, care conduce Brigada Separată de Asalt Munte 128 a Forțelor Terestre Ucrainene, a spus că există indicii că Rusia a suferit deja pierderi semnificative și face doar progrese limitate în ofensiva de pe frontul Avdiivka, care a implicat mii de soldați sprijiniți de blindate grele, artilerie și elicoptere de atac.

Citește și: VIDEO Momentul în care un tanc rusesc, lider de coloană, cade de pe un pod de pontoane

Dacă Rusia ar lua teritoriul din Avdiivka și din jurul orașului, ar putea să se conecteze cu zona controlată de ei pe frontul de est al Donbasului.

Rapoartele sugerează că Rusia a angajat cel puțin trei batalioane rusești, fiecare cu aproximativ 2.000-3.000 de soldați, când au lansat un asalt asupra Avdiivka la începutul săptămânii trecute.

Rusia a trecut la „apărare activă” în teritoriile ocupate

Rapoartele, susținute de videoclipuri, arată că Rusia a pierdut un număr mare de tancuri, artilerie și personal în atac.

Citește și: VIDEO Momentul în care un T-90M rus de 5 mil. $ se sparge în bucăți, lovit de obuz cu uraniu sărăcit

Cel puțin 36 de tancuri rusești și alte vehicule blindate au fost distruse în primele 24 de ore.

Kyiv Post raportează că Rusia a pierdut 102 tancuri și 183 de vehicule blindate, iar 2.840 de militari au fost uciși.

Toate strădaniile Rusiei au fost soldate cu un eșec, iar ofensiva în general este compromisă, armata rusă fiind nevoită să treacă la „apărare activă” în zonele ocupate, pe care riscă să le piardă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te