VIDEO „Indestructibilul” tanc rusesc T-90M Proryv, făcut praf și pulbere de rachetele sovietice RPG7

DE Daniel Toșa | 20.06.2022 - 12:15
VIDEO „Indestructibilul” tanc rusesc T-90M Proryv, făcut praf și pulbere de rachetele sovietice RPG7/FOTO: Twitter/Blue_Sauron

Forțele ucrainene au dat o altă lovitură de imagine armatei ruse, deoarece au distrus cel mai modern tanc rusesc. La mai bine de o lună de zile de la acest eveniment, militarii ucraineni au precizat că tancul rusesc T-90M Proryv a fost cu proiectile de RPG-7 şi Carl Gustav.

SHARE

Publicaţia ucraineană ArmyInform aminteşte că propaganda rusă a creat de mult mitul „invincibilității” tancului T-90M. Dar, în timpul unor confruntări cu forţele ruse de ocupaţie, într-un sat din regiunea Harkov, la începutul lunii mai, militarii ucraineni au demonstrat că mult lăudatul tanc rusesc T-90 M poate ’’fi ars’’ la fel ca celelalte tancuri pe care ’’a doua armată a lumii’’ le foloseşte acum pe câmpul de luptă din Ucraina.

Până în 2020, complexul militar-industrial rus vorbea în mod laudativ despre T-14 Armata, dar incapacitatea rușilor de a lansa producția internă de componente pentru acest tanc nu a permis începerea unei producții în serie a „Armata”. 

Complexul militar-industrial rus a ţinut să precizeze că versiunea modernizată a lui T-90 a primit un nou motor mai puternic, un nou tun, noi sisteme de camere şi senzori, un sistem de control al focului și, cel mai important, un sistem activ de protecție.

Citește și: VIDEO Două nave cu rachete de suprafață și trei submarine rusești, gata de atac în Marea Neagră

Analiştii militari ai publicaţiei Armyinform au vrut să stea de vorbă cu militarii ucraineni care au luat parte la confruntările din luna mai de la Harkov când un T-90M al forţelor armate ruse a fost distrus.

Pentru a distruge tancul şi pentru a distrage atenţia echipajului acestuia, militarii ucraineni au deschis prima dată focul folosind mitraliere grele. La scurt timp a fost tras un proiectil dintr-un lansator de grenade anti-tanc Karl Gustav, urmat de mai multe focuri trase din lansatoare de grenade RPG-7.

Citește și: Șeful Statului Major Britanic: Armata Regatului Unit trebuie să fie pregătită să lupte în Europa

Militarul ucrainean spune că primul foc tras cu Karl Gustav nu a atins ţinta, dar imediat un al militar a deschis focul cu un alt lansator Karl Gustav, iar proiectilul a lovit în plin magazia de muniţie a tancului T-90M „Breakthrough”.

După bătălie, soldații ucraineni au avut ocazia să studieze modul în care mult lăudatul T-90 s-a transformat în fier vechi – explozia magaziei de muniţie a fost atât de puternică în cât podeau carenei a fost ruptă, turela s-a desprins de corpul tancului, iar blindajul acestuia semăna cu un coală de hârtie ruptă în bucăți. 

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment, potrivit defenseromania.

T-90M Proryv dispune de un tun de tip 2A46M-4 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata; designul modelului T-90M Proryv-3 2017 este similar cu toată familia T-90 MBT; un motor mai puternic, de 1.500 cai putere; poate atinge 60 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 550 km.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te