VIDEO Rusoaicele amenință că vor lua cu asalt Ucraina în căutarea soților lor pe câmpul de luptă

DE Daniel Toșa | 11.11.2022 - 12:12
VIDEO Rusoaicele amenință că vor lua cu asalt Ucraina în căutarea soților lor pe câmpul de luptă - FOTO: TWITTER/Fatih Cosmic

În urma unei înfrângeri usurătoare pentru forțele rusești în apropiere de orașul ucrainean Krasnorichenske, soțiile recruților ruși dispăruți au amenințat că vor trece în Ucraina și își vor căuta singure bărbații care nu mai răspund la telefoane după un atac ucrainean.

SHARE

În urma "mobilizării parțiale" extrem de nepopulare a liderului rus Vladimir Putin, în urma căreia peste 300.000 de bărbați au fost chemați pe frontul din Ucraina, o delegație de soții de militari a sosit în orașul rusesc de frontieră Valuiki pentru a-și cere soții înapoi.

Potrivit presei ruse, un grup mare de femei au sosit la Valuiki miercuri (9 noiembrie), deoarece au auzit că unitatea soților lor a fost decimată de focul artileriei ucrainene și că un număr mare de soldați răniți au fost lăsați în urmă în retragerea haotică.

Un soldat rus, care și-a dat numele, Aleksei Agafonov, a declarat că unitatea de 570 de soldați a fost supusă unui bombardament puternic - mulți dintre ei fiind "sfâșiați" de focul ucrainean.

"O dronă ucraineană a zburat mai întâi deasupra noastră, iar după aceea artileria lor a început să ne lovească ore în șir, fără oprire", a declarat Agafonov.

"Cea mai mare parte a unității noastre a fost distrusă"

"Am văzut oameni sfârtecați în fața mea, cea mai mare parte a unității noastre a dispărut, a fost distrusă. A fost un iad", a adăugat el.

Agafonov a adăugat că comandanții unității sale i-au abandonat cu puțin timp înainte ca obuzele să înceapă să cadă.

El a estimat că nu mai mult de 130 din cei aproape 600 de recruți au supraviețuit atacului.

Supraviețuitorii împrăștiați au reușit să se întoarcă peste granița cu Rusia, unii dintre ei târându-și camarazii răniți, dar mulți alții - fie morți, fie răniți - au fost lăsați în urmă în orașul ucrainean Krasnorichenske.

Soțiile recruților îi amenință pe comandanții ruși: "Îi rup în bucăți!"

Acum, soțiile lor îi vor înapoi. Una dintre femei și-a exprimat furia față de comandanții ruși, spunând: "Sunt pregătită să îi rup în bucăți.

"Trebuie să facă ceva, trebuie să ia o decizie, trebuie să-i scoată de acolo. Vrem ca ei să fie luați de acolo, pentru că sunt mulți răniți acolo".

Femeile au amenințat că vor trece ele însele în zona de luptă pentru a-și recupera soții dacă comandanții ruși nu acționează.

Într-un discurs de la începutul acestei luni, în timp ce se lăuda că Rusia a mobilizat 318.000 de "voluntari" în armată, Putin a afirmat că "nu-i lăsăm pe ai noștri în urmă".

Soțiile soldaților contestă acum această afirmație.

Într-o înregistrare video de pe Telegram, soția unui recrut rus dispărut a spus: "Chiar în prima zi, i-au pus pe recruți în prima linie de front. Comandamentul a părăsit câmpul de luptă și a fugit".

Chiar și loialii lui Putin încep să pună la îndoială conducerea rusă. Anastasia Kashevarova, o jurnalistă cunoscută pentru poziția sa pro-război, a declarat pe Telegram: "Grupuri de recruți sunt abandonați fără comunicații, fără armele necesare, fără medicamente, fără sprijinul artileriei, potrivit The Guardian.

Sicriele "mobilizaților" sosesc deja înapoi în Rusia

"Sicriele de zinc sosesc deja. Ne-ați spus că va exista o pregătire, că nu vor fi trimiși pe front într-o săptămână. Ați mințit din nou?"

În ciuda costului uriaș al mobilizării - atât în ceea ce privește oamenii, cât și daunele tot mai mari aduse autorității sale - Putin a câștigat foarte puțin de pe urma acesteia.

Un raport recent al Institutului pentru Studiul Războiului, un grup de reflecție cu sediul la Washington, a afirmat că armata rusă "irosește rezerva proaspătă de personal mobilizat pentru câștiguri marginale".

Raportul subliniază că Putin ar fi fost mai înțelept să consolideze și să antreneze noile sale unități, în loc să le arunce imediat în mijlocul luptei: "Forțele rusești ar fi avut probabil mai mult succes în astfel de operațiuni ofensive dacă ar fi așteptat până când ar fi sosit suficient personal mobilizat pentru a aduna o forță suficient de mare pentru a depăși apărarea ucraineană".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te