VIDEO Cum a atacat armata lui Putin porturile dunărene distrugând cerealele destinate României

DE Adina Mutăr | Actualizat: 23.08.2023 - 20:41
România, sub tirul Rusiei: Atac asupra porturilor dunărene a distrus cereale pentru uz intern (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Daily Sabah

România, sub tirul Rusiei: Atac asupra porturilor dunărene a distrus cereale pentru uz intern. Atacul de noapte rusesc asupra porturilor dunărene a distrus cerealele destinate Egiptului și României.

SHARE

România, sub tirul Rusiei: Atac asupra porturilor dunărene a distrus cereale pentru uz intern,  în noaptea de 22-23 august.

13.000 de tone de cereale destinate Egiptului și României au fost distruse în timpul atacului Rusiei. 

România, sub tirul Rusiei: Atac asupra porturilor dunărene a distrus cereale pentru uz intern

Oleksandr Kubrakov, viceprim-ministru și ministru al Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării infrastructurii al Ucrainei, a anunțat că atacul asupra porturilor dunărene a fost efectuat cu drone Shahed asupra portului Izmail.

„Mai multe silozuri și depozite private de cereale și infrastructura de marfă au fost avariate. Produsele agricole erau destinate Egiptului și României”, a declarat Kubrakov, potrivit pravda.com.ua.

El a subliniat că Rusia a vizat în mod sistematic silozurile și depozitele de cereale pentru a opri exporturile agricole.

Acesta este al optulea atac de când Rusia s-a retras din Inițiativa pentru exportul de cereale prin Marea Neagră.

„Astăzi este al optulea atac asupra infrastructurii portuare de când Rusia s-a retras din Inițiativa pentru cereale. În total, 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o lună de atacuri.

Numai aseară, capacitatea de export a portului Izmail a fost redusă cu 15%. Înainte de aceasta, a fost portul Reni, unde au fost distruse 35.000 de tone de cereale”, a spus Kubrakov.

Citește și: VIDEO Rușii atacă porturi dunărene pentru a distruge fabrica de drone. Ucraina: „Nu e în Deltă”

El a afirmat că oprirea atacurilor Rusiei ar trebui să fie un obiectiv nu numai pentru Ucraina.

Ucraina: „Lumea trebuie să lupte alături de noi”

„Lumea trebuie să înțeleagă că atacurile asupra infrastructurii cerealelor sunt atacuri asupra țărilor din Africa și Asia care rămân deja fără alimente. Acestea sunt atacuri asupra piețelor alimentare globale, care au reacționat prin creșterea prețului grâului din cauza penuriei de alimente.” 

Citește și: Ucrainenii deschid porturile la Marea Neagră pentru grâne. România, expusă atacurilor Rusiei

„Prevenirea mai multor distrugeri este o sarcină nu numai pentru Ucraina, ci și pentru restul lumii. Sistemele puternice de apărare pentru porturile noastre sunt cele ce le pot perturba planurile. Ucraina luptă, iar lumea trebuie să lupte alături de noi”, a subliniat ministrul.

În noaptea de 22-23 august, rușii au atacat regiunea Odesa cu drone Shahed timp de trei ore, distrugând instalațiile de depozitare și producție și sistemele de transbordare a cerealelor.

Forțele ruse au început să lovească predilect infrastructura portuară de pe fluviul Dunărea, în sudul Ucrainei, din iulie.

La 24 iulie, trei depozite de cereale au fost distruse în orașul-port dunărean Reni, la câteva sute de metri peste Dunăre de România, stat NATO. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te