VIDEO Povestea cutremurătoare a lui Dahmer. Criminal în serie condamnat la 957 de ani de închisoare

DE Daniel Toșa | 03.11.2022 - 16:01

Jeffrey Dahmer, un criminal în serie și agresor sexual american, s-a născut pe 21 mai 1960. Între anii 1978 și 1991, Dahmer a ucis 17 bărbați într-un mod cu adevărat oribil.Violul, dezmembrarea, necrofilia și canibalismul au făcut parte din modul său de operare.

SHARE

După mai multe relatări, Dahmer a avut o copilărie aparent normală. Cu toate acestea, el a devenit retras și necomunicativ pe măsură ce a crescut.

A început să manifeste un interes scăzut sau chiar inexistent pentru hobby-uri sau interacțiune socială când a devenit adolescent, orientându-se în schimb spre examinarea cadavrelor de animale și consumul excesiv de alcool pentru divertisment.

Prima crimă, la 18 ani

Consumul de alcool a continuat pe tot parcursul liceului, dar nu l-a împiedicat să termine școala în 1978. Doar trei săptămâni, tânărul de 18 ani a comis prima sa crimă.

Din cauza divorțului în desfășurare al părinților săi în acea vară, Jeffrey a rămas singur în casa familiei. El a profitat de ocazie pentru a acționa în urma gândurilor întunecate care îi crescuseră în minte. A luat contact un autostopist pe nume Steven Hicks și s-a oferit să îl ducă acasă la tatăl său pentru a bea bere.

Dar când Hicks s-a hotărât să plece, Dahmer l-a lovit în ceafă cu o halteră de 3 kg. Apoi, Dahmer a disecat, dizolvat, pulverizat și împrăștiat rămășițele victimei prin curtea sa din spate, iar mai târziu a recunoscut că l-a ucis doar pentru că voia ca Hicks să rămână. Aveau să treacă nouă ani până când a ucis din nou.

Dahmer a mers la facultate în acea toamnă, dar a renunțat din cauza alcoolismului său. După aceea, tatăl său l-a forțat să se înroleze în armată, unde a servit ca medic de luptă în Germania între 1979 și 1981.

Cu toate acestea, nu a renunțat niciodată la viciu și a fost lăsat la vatră în acea primăvară, mutându-se înapoi acasă, în Ohio. După ce consumul de alcool a continuat să cauzeze probleme, tatăl său l-a trimis să locuiască cu bunica sa în West Allis, Wisconsin.

Până în 1985, frecventa barurile pentru homosexuali, unde droga bărbați și îi viola în timp ce aceștia zăceau inconștienți. Deși a fost arestat de două ori pentru incidente de expunere indecentă în 1982 și 1986, a fost doar eliberat condiționat și nu a fost acuzat pentru violuri.

A doua crimă, în septembrie 1987

Steven Tuomi a fost cea de-a doua victimă a sa, ucis în septembrie 1987.

Dahmer l-a luat de la un bar și l-a dus într-o cameră de hotel, unde s-a trezit în dimineața următoare cu cadavrul bătut al lui Tuomi.

Ulterior, a declarat că nu-și amintea că l-a ucis pe Tuomi, lăsând să se înțeleagă că a comis crima dintr-un impuls de neștiință. Crimele au avut loc sporadic după Tuomi, cu două victime în 1988, una în 1989 și patru în 1990.

El a continuat să ademenească bărbați din baruri sau să racoleze prostituate, pe care apoi le droga, le viola și le sugruma. În acest moment, însă, Dahmer a început să desfășoare și acte deosebit de tulburătoare cu cadavrele acestora, continuând să folosească corpurile pentru relații sexuale, făcând fotografii ale procesului de dezmembrare, păstrând cu precizie științifică craniile și organele genitale ale victimelor sale pentru a le expune și chiar păstrând părți pentru consum.

În această perioadă, Dahmer a fost arestat pentru un incident petrecut la locul său de muncă, la Fabrica de ciocolată Ambrosia, unde a drogat și a mângâiat sexual un coleg. Pentru acest lucru a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu posibilitatea de eliberare condiționată.

A fost eliberat cu două luni mai devreme și ulterior s-a mutat într-un apartament din Milwaukee în mai 1990. Acolo, în ciuda întâlnirilor regulate cu ofițerul său de probațiune, avea să rămână liber să comită patru crime în acel an și încă opt în 1991.

Ucidea câte o persoană pe săptămână

Până în vara anului 1991, Dahmer a început să ucidă în jur de o persoană pe săptămână. El a devenit îndrăgostit de ideea că își poate transforma victimele în "zombi" care să acționeze ca parteneri sexuali tineri și supuși.

El a folosit mai multe tehnici diferite, cum ar fi găurirea craniului și injectarea de acid clorhidric sau apă clocotită în creierul lor.

În curând, vecinii au început să se plângă de zgomote ciudate și mirosuri îngrozitoare care veneau din apartamentul lui Dahmer. Cu o ocazie, o victimă lăsată nesupravegheată a reușit chiar să iasă în stradă pentru a cere ajutorul mai multor trecători.

Când Dahmer s-a întors, însă, a reușit să convingă cu succes poliția că tânărul irațional era pur și simplu prietenul său.

Ofițerii nu au efectuat o verificare a antecedentelor care ar fi dezvăluit statutul de infractor sexual al lui Dahmer, permițându-i acestuia să scape la limită de soarta sa pentru încă puțin timp.

Cum a fost prins criminalul în serie?

La 22 iulie 1991, Dahmer l-a atras pe Tracy Edwards în casa sa cu promisiunea de a primi bani în schimbul companiei sale.

În timp ce se afla înăuntru, Edwards a fost apoi forțat de Dahmer să intre în dormitor cu un cuțit de măcelar. În timpul luptei, Edwards a reușit să se elibereze și să fugă pe străzi, unde a semnalizat o mașină de poliție.

Când poliția a ajuns la apartamentul lui Dahmer, Edwards i-a alertat asupra cuțitului care se afla în dormitor.

După ce au intrat în dormitor, ofițerii au găsit fotografiile cu cadavre și membrele dezmembrate, ceea ce le-a permis să îl aresteze în cele din urmă pe Dahmer.

Continuarea investigațiilor în locuință i-a condus la găsirea unui cap tăiat în frigider, a încă trei capete tăiate în tot apartamentul, a mai multor fotografii ale victimelor și a mai multor rămășițe umane în frigiderul său.

În total au fost găsite șapte cranii în apartamentul său, precum și o inimă umană în congelator. De asemenea, în dulapul său a fost construit un altar cu lumânări și cranii umane. După ce a fost arestat, Dahmer a mărturisit și a început să divulge autorităților detaliile macabre ale crimelor sale.

Condamnat la 15 pedepse pe viață

Dahmer a fost pus sub acuzare pentru 15 acuzații de crimă, iar procesul a început la 30 ianuarie 1992. Chiar dacă dovezile împotriva sa erau copleșitoare, Dahmer a invocat nebunia ca apărare, din cauza naturii impulsurilor sale incredibil de tulburătoare și incontrolabile.

După două săptămâni de proces, instanța l-a declarat sănătos și vinovat pentru cele 15 capete de acuzare de crimă.

A fost condamnat la 15 pedepse pe viață, pentru un total de 957 de ani de închisoare. În luna mai a aceluiași an, a pledat vinovat pentru uciderea primei sale victime, Stephen Hicks, și a primit o pedeapsă suplimentară pe viață.

Dahmer și-a ispășit pedeapsa la Columbia Correctional Institution din Portage, Wisconsin.

A avut parte de o moarte la fel ca prima lui victimă

În timpul perioadei petrecute în închisoare, Dahmer și-a exprimat remușcările pentru acțiunile sale și și-a dorit propria moarte.

De asemenea, a citit Biblia și s-a declarat un creștin renăscut, pregătit pentru judecata finală.

A fost atacat de două ori de către alți deținuți, prima încercare de a-i tăia gâtul lăsându-l doar cu răni superficiale.

Cu toate acestea, a fost atacat a doua oară la 28 noiembrie 1994, de către un deținut cu o halteră, (chiar primul obiect cu care a comis prima crima), în timp ce curățau unul dintre dușurile închisorii. Dahmer a fost găsit încă în viață, dar a murit în drum spre spital din cauza unui traumatism cranian sever.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te