VIDEO O dronă ucraineană a lovit o clădire guvernamentală din Rusia. Războiul, „împins” înapoi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.07.2023 - 11:10
Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ

O dronă ucraineană a lovit o clădire a Departamentului districtual de Afaceri Interne din Briansk, a declarat luni guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz.

SHARE

"Peste noapte, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat districtul Trubchevski. O dronă a fost aruncat asupra clădirii Departamentului districtual al Afacerilor Interne.

O dronă ucraineană a lovit o clădire guvernamentală din Rusia

Nu s-au înregistrat victime. Există distrugeri ale acoperișului și ale ferestrelor. Serviciile operaționale lucrează în prezent la fața locului", se arată în postarea lui Bogomaz.

Atacul raportat luni a avut loc după ce Rusia a declarat că a doborât duminică trei drone ucrainene care încercau să atace Moscova, acesta fiind al doilea atac raportat asupra capitalei țării într-o săptămână.

De asemenea, Rusia a declarat că a interceptat peste 20 de drone în Crimeea, peninsula pe care a confiscat-o în 2014.

Citește și: Medvedev amenință: „Rusia ar putea folosi arma nucleară dacă contraofensiva Ucrainei va avea succes”

Oficialii au raportat o altă prăbușire de dronă pe teritoriul rusesc, de data aceasta într-o regiune de frontieră sudică.

O dronă s-a prăbușit duminică într-o zonă rurală din regiunea Rostov din sud-vestul Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina, potrivit guvernatorului regional Vasili Golubev.

"Un alt vehicul aerian fără pilot s-a prăbușit în așezarea Daraganovka", a declarat Golubev într-o postare pe Telegram duminică.

Citește și: Putin spune că Rusia „vrea” pace cu Ucraina, dar nu se poate face: „Kievul ne-a atacat"

Satul se află la aproximativ 15 kilometri de Taganrog, unde o rachetă a fost doborâtă vineri. Rămășițele rachetei au căzut în centrul orașului, rănind 14 persoane.

În cazul prăbușirii dronelor de duminică, guvernatorul a declarat că o casă și o mașină au fost avariate, dar nu au fost raportate imediat victime.

Guvernatorul a declarat că oficialii încă stabilesc dacă vehiculul aerian fără pilot era o dronă ucraineană.

Rusia a declarat că a doborât duminică trei drone ucrainene care încercau să atace Moscova, al doilea atac raportat asupra capitalei țării într-o săptămână. De asemenea, Rusia a declarat că a interceptat peste două duzini de drone în Crimeea, peninsula pe care a confiscat-o în 2014.

Războiul este "treptat" împins înapoi pe teritoriul rusesc

În urma atacurilor cu drone, Zelenski spune că războiul este "treptat" împins înapoi pe teritoriul rusesc

Războiul se întoarce "treptat" pe teritoriul Rusiei, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o nouă rundă de atacuri cu drone asupra Moscovei.

"Agresiunea rusă a dat faliment pe câmpul de luptă. Astăzi este a 522-a zi a așa-numitei 'operațiuni militare speciale', pe care conducerea rusă se aștepta să dureze o săptămână sau două", a declarat Zelenski.

"Ucraina este din ce în ce mai puternică. Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei - în centrele sale simbolice și în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut corect", a adăugat el.

Zelenski a avertizat, totuși, că Rusia poate ataca în continuare infrastructura energetică critică a Ucrainei în această iarnă, așa cum a făcut anul trecut, cu efecte devastatoare. Președintele a declarat că duminică s-a întâlnit cu oficialii regionali pentru a discuta despre pregătirile pentru posibilele scenarii.

Duminică, Zelenski s-a întâlnit, de asemenea, cu luptători răniți și cu echipe medicale în timpul unei călătorii în regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei.

Atacuri pe teritoriul rusesc: Rusia a declarat că a doborât duminică trei drone ucrainene care încercau să atace Moscova, al doilea atac raportat asupra capitalei țării într-o săptămână.

În ultimele luni, Rusia a raportat, de asemenea, rachete ucrainene care au ajuns în orașe aflate la kilometri de graniță și incursiuni ale luptătorilor ruși anti-Kremlin aliniați cu Kievul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te