VIDEO Misterul dispariției Alinei Kabaeva, iubita secretă a lui Putin. În arest la domiciliu?

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.12.2023 - 08:30
A reapărut Alina Kabaeva, iubita lui Putin - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
A reapărut Alina Kabaeva, iubita lui Putin - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Misterul dispariției Alinei Kabaeva, iubita secretă a lui Putin. Canalul rusesc Telegram General SVR a relatat că aceasta ar fi fost în arest la domiciliu, după ce președintele rus ar fi suferit un infarct.

SHARE

Misterul dispariției Alinei Kabaeva, iubita secretă a lui Putin. A fost în arest la domiciliu? Aceasta a reapărut la academia sa de gimnastică din stațiunea de la Marea Neagră, Soci.

Zvonurile spuneau că ea se afla în „arest la domiciliu” la reședința secretă din pădurea Valdai.

Misterul dispariției Alinei Kabaeva, iubita  secretă a lui Putin. În arest la domiciliu?

Kabaeva, în vârstă de 40 de ani, a fost văzută ultima dată la 22 octombrie – în aceeași zi în care au apărut conspirații potrivit cărora președintele rus, în vârstă de 71 de ani, ar fi suferit un atac de cord, potrivit thesun.co.uk.

Starul de gimnastică ritmică, câștigătoare de aur olimpic, a fost văzută supervizând antrenamentele la academia ei de antrenament din stațiunea Soci, la Marea Neagră, după șase săptămâni de absență.

Privită ca „prima doamnă” nedeclarată a Rusiei încă din 2008, Putin nu a recunoscut niciodată relația lor și nici nu a menționat public cei trei copii pe care se crede că îi au împreună.

Trei videoclipuri, lansate de academie, o arată fără zâmbet și cu fața severă - un contrast puternic cu comportamentul ei din aparițiile publice anterioare.

Părea obosită și dădea instrucțiuni unor fete fără căldura vocii de altădată.

Reapariția ei a survenit la exact 40 de zile de la rapoarte ciudate conform cărora Putin ar fi decedat.

Kremlinul a fost forțat să dezmintă, într-un comentariu extraordinar, în octombrie, că președintele ar fi murit la palatul său din Valdai, la nord de Moscova, și că trupul său era ținut într-un congelator.

De când au izbucnit zvonurile despre moartea lui Putin - în mare măsură respinse ca teorii ale conspirației de către analiști -, Alina a dispărut până în această săptămână.

40 de zile este văzută drept perioada de doliu de către Biserica Ortodoxă Rusă.

În primul videoclip nou publicat la 7 decembrie, Kabaeva este văzută purtând o verighetă - se spune că s-a căsătorit cu Putin într-o ceremonie secretă cu ani în urmă.

Kabaeva fusese prezentă des la academia ei de gimnastică - numită Heavenly Grace - în perioada premergătoare dispariției ei.

Unele zvonuri spun că s-ar fi supus unei noi runde de operații plastice.

Atât analistul politic Valeri Solovei, cât și canalul General SVR Telegram (care pretind că au cunoștințe în cercul lui Putin) au susținut că Alina Kabaeva a fost într-un fel de arest la reședința din Valdai.

Palatul secret de lux de pe malul lacului Valdai este puternic păzit de sisteme de apărare aeriană gata să respingă un atac ucrainean.

Citește și: Medicii lui Putin, eliberați de la Valdai cu „acord de tăcere” asupra morții liderului de la Kremlin

Un raport a susținut că Kabaeva s-a opus cu fermitate să fie „sechestrată” la proprietatea de înaltă securitate, unde se crede că locuiește într-o aripă separată, cu copiii ei.

Generalul SVR a susținut că a reacționat prost la transformarea din „prima doamnă din umbră” în prizonier.

„Alina a început să spargă vase și să arunce la întâmplare tacâmuri, după care a început să plângă isteric”, se spune în relatare.

Citește și: Moarte suspectă a doctoriței care a adus pe lume copiii lui Putin cu Alina Kabaeva. Incinerată rapid

Reprezentanții serviciilor de securitate au încercat să o calmeze pe Kabaeva și au chemat urgent medicii. În final, aceasta a reapărut în public, după ce Putin a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, din martie.

Relația dintre Putin și presupusa iubită a fost expusă pentru prima dată în urmă cu 15 ani, după un raport dintr-un ziar din Moscova, condus de magnatul presei și fostul spion KGB Alexander Lebedev.

Putin era căsătorit cu Liudmila Putina, de care a divorțat în 2014.

Kabaeva, care este cu 31 de ani mai tânără decât Putin, a fost numită „cea mai flexibilă femeie a Rusiei” și a devenit una dintre cele mai decorate gimnaste din istoria Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te