Medicii lui Putin, eliberați de la Valdai cu „acord de tăcere” asupra morții liderului de la Kremlin

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.10.2023 - 15:39
Medicii lui Putin, eliberați de la Valdai cu „acord de tăcere” asupra morții liderului de la Kremlin - Foto: Kremlin.ru

Canalul de telegram „General SVR” administrat în numele unui fost general al Serviciului rus de Informații Externe, cel care a dezvăluit că Putin ar fi murit la reședința sa din Valdai, au fost „dați afară” din casă cu un „acord de tăcere” asupra decesului lui Putin.

SHARE

Kremlinul susține cu tărie că președintele rus Vladimir Putin este bine-sănătos în viață, canalul de telegram „General SVR” administrat în numele unui fost general al Serviciului rus de Informații Externe și condus de un insider de la Kremlin care a ofesit mai multe informații prețioase din „bârlogul lui Putin” continuă să afirme că dictatorul de la Kremlin ar fi murit cu adevărat la vârsta de 71 de ani în reședința sa Valdai.

Medicii lui Putin, eliberați de la Valdai cu „acord de tăcere” asupra morții liderului de la Kremlin

Sursa rusească care spune că are informații din interiorul Kremlinului spune acum că medicii care au încercat să-i salveze viața lui Vladimir Putin au fost „eliberați” din casa liderului de la Kremlin pe baza unui acord de confidențialitate foarte strict.

Presupusa moarte a liderului este acum oficial un "secret de stat", transmite canalul de telegram „General SVR”.

Canalul de telegram „General SVR” spune că Putin ar fi cedat în urma nenumăratelor probleme de sănătate de care se presupune că ar fi suferit de aproape doi ani, un atac de cord săptămâna trecută dovedindu-se a fi ultimul „cui în sicriu”.

Citește și: Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort. La Kremlin s-ar da o luptă

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat presei de propagandă de stat, RIA Novosti, că raportul este o "caniculă informativă absurdă".

Cu toate acestea, același insider de la Kremlin a afirmat acum că medicii care nu au putut salva viața liderului de la Kremlin și care au petrecut ultimele patru zile închiși în casa sa din Valdai cu cadavrul au fost în cele din urmă „eliberați”.

Citește și: Daily Mirror: Putin ar fi intrat duminică în colaps cardiac. Avea convulsii. A fost resuscitat

"Personalul medical care a fost implicat în tratamentul și resuscitarea lui Putin a fost ținut o perioadă de timp pe teritoriul reședinței din Valdai, dar după ce a primit undă verde de la secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, aceștia au fost eliberați condiționat în baza unui acord de confidențialitate și se află acum la locul de reședință permanentă, cu interdicția de a părăsi regiunea. Moartea lui Putin, se pare, este un secret de stat”.

Familia lui Putin, „forțată” să susțină mitul unui presupus Putin în viață

"O parte din familia fostului-președinte s-a trezit ostatică a situației, iar soarta lor este decisă de actuala conducere a țării, partenera lui Putin, Alina Kabaeva, și copiii ei fiind sub controlul unor persoane din serviciul de securitate prezidențial, care se supun acum ordinelor și instrucțiunilor lui Patrușev.

"S-a ajuns la anumite compromisuri cu fiicele președintelui; ele sunt gata să susțină mitul unui presupus Putin în viață, dar, în același timp, au înaintat o serie de condiții care au fost acceptate."

Kremlinul a negat în mod constant că Putin ar suferi de probleme de sănătate și că ar fi, sau ar putea fi, mort - dar sursa de pe Telegram continuă să susțină contrariul.

La finalul ultimei actualizări a acestora se mai susține că "în curând vor exista numeroase confirmări ale informațiilor noastre".

Canalul de Telegram "General SVR" anunță o lovitură de stat în Rusia după moartea lui Putin

"Atenție! În acest moment are loc o tentativă de lovitură de stat în Rusia! Președintele rus Vladimir Putin a murit în această noapte (joi noapte n.red) la reședința sa din Valdai. La ora 20.42, ora Moscovei, medicii au oprit resuscitarea și au declarat decesul.

Acum, medicii sunt blocați în camera cu cadavrul lui Putin, sunt reținuți de ofițerii de securitate ai președintelui, la ordinul personal al lui Dmitri Kochnev, care este în legătură și primește instrucțiuni de la Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Securitatea dublurii președintelui a fost întărită. Negocierile active sunt în curs de desfășurare. Orice încercare de a prezenta sosia ca președinte după moartea lui Putin este o lovitură de stat", se arată în mesajul canalului de telegram General SVR.

Canalul de telegramă "General SVR" a apărut în 2020, are aproape 400 de mii de abonați. Canalul este administrat în numele unui fost general al Serviciului rus de Informații Externe și publică adesea informații confidențiale despre președintele rus Vladimir Putin și anturajul său.

Cunoscutul analist politic rus Valery Solovey s-a referit în repetate rânduri la publicațiile acestui canal. Potrivit canalului rusesc "112" de pe Telegram, politologul a realizat, de asemenea, interviuri  cu "fostul general SVR Viktor".

Valery Solovey este istoric de formație, doctor în științe istorice. În perioada 2007-2019, a lucrat la Departamentul de publicitate și relații publice al MGIMO. În 2019, Solovey a părăsit MGIMO. Potrivit acestuia, universitatea a refuzat să continue colaborarea cu el, spunând că face "propagandă antistatală" și că "subminează stabilitatea politică", potrivit presei independente din Belarus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te